Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Νίκη Ρωσίας κατά Τουρκίας και ΗΠΑ

Μόνο ως νίκη της Ρωσίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μπορεί να χαρακτηριστεί η μέχρι τώρα πορεία των γεγονότων. Η Τουρκία, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βρίσκονται στη γωνία κραυγάζοντας, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν να αντιδράσουν.

Η Τουρκία κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Άγκυρα 2 φορές μέσα σε 48 ώρες, για να διαμαρτυρηθεί για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από Ρωσικά μαχητικά, που θερίζουν τους τζιχαντιστές στην Συρία.

Το ότι τα Τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν καθημερινά τον Ελληνικό εναέριο χώρο, δεν γίνεται καν θέμα από τα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και δεν προβληματίζει την Άγκυρα…
Εχθές, 3 μεμονωμένα Τουρκικά αεροσκάφη, προέβησαν σε 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας, στο κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.



Su-30

Στο Τουρκο-Ρωσικό θέμα τώρα, ο Ρώσος πρεσβευτής παραδέχτηκε πως Ρωσικά μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, προερχόμενα από την Συρία, λόγω του κακού καιρού! Όπως έγινε γνωστό, η παραβίαση του Τουρκικού εναέριου χώρου διήρκησε 15 δευτερόλεπτα και ήταν σε βάθος 5 μιλίων.

Η όλη κατάσταση έφερε τα Τουρκικά F-16 απέναντι από τα Ρωσικά μαχητικά. Όμως οι Τούρκοι διαμαρτύρονται ξανά, καθώς επί 5 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα τα Ρωσικά Su-30 είχαν κλειδώσει στα ραντάρ τους τα Τουρκικά F-16, χωρίς καν οι Τούρκοι να μπορούν να δουν τα Ρωσικά μαχητικά! Αυτό επιτεύχθηκε από Ρωσικής πλευράς χάρη στο ανώτερο ραντάρ που διαθέτουν τα Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν καν να αναγνωρίσουν τον τύπο των αεροσκαφών που έπρεπε να αντιμετωπίσουν. Έκαναν λόγο για Mig-29 ενώ ήταν Su-30. Τόσο άσχετοι και ανενημέρωτοι είναι, σε σχέση με τα Ρωσικά μαχητικά που επιχειρούν στην Συρία… Ίσως να νόμισαν πως πρόκειται για Συριακά μαχητικά…

Ο Ερντογάν, απείλησε θεούς και δαίμονες, πως ο,τιδήποτε παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, θα καταρριφθεί!

Το ΝΑΤΟ, κινούμενο στο ίδιο μήκος κύματος, καταδίκασε τις παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από Ρωσικά μαχητικά, τονίζοντας πως η Τουρκία βρίσκεται κάτω από την ασπίδα προστασίας του ΝΑΤΟ.

Επίσης το ΝΑΤΟ διαμαρτυρήθηκε πως η Ρωσία βομβαρδίζει και τους «καλούς» τζιχαντιστές, αυτούς που οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν ώστε να ανατρέψουν τον Άσαντ.

Η απάντηση των Ρώσων ήταν απλή: δεν υπάρχουν καλοί και κακοί τζιχαντιστές.


Su-34

Η όλη κατάσταση δείχνει σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, που ένα ατυχές περιστατικό, ένα λάθος, θα μπορούσε να δημιουργήσει.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσει η Αμερική στην ήττα που έχει υποστεί στην Συρία, αλλά και στο Ιράκ, που προσκάλεσε τους Ρώσους να αναλάβουν δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς οι Αμερικανοί δεν έχουν καταφέρει τίποτα με τις αεροπορικές τους επιδρομές.

Ας ελπίσουμε πως οι Ρώσοι θα είναι πιο προσεκτικοί και άμεσα αποτελεσματικοί κατά του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να μη χρειαστεί να ακούσουμε και πάλι τις κραυγές του Ερντογάν και τις κορώνες του ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου