Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Deutsche Bank: Αναπόφευκτο το «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους

Αναπόφευκτο θεωρεί το κούρεμα του Ελληνικού χρέους και μάλιστα έως το τέλος του 2015 η Deutsche Bank, σύμφωνα με μεταμεσονύκτιο δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που κατά την Bild στηρίζεται σε εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του Ελληνικού χρέους πρέπει να είναι της τάξης των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Όπως γράφει η Bild, το έγγραφο της Γερμανικής τράπεζας αναφέρει ότι «βάσει εσωτερικών υπολογισμών της τράπεζας, οι οικονομολόγοι της DB εκτιμούν ότι θα πρέπει να χαριστούν στην Ελλάδα ως το τέλος του έτους περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ χρέους».

Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε περίπου 700 ευρώ για κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της DB που δημοσίευσε η Bild.

«Ως το τέλος του έτους το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει περίπου τα 340 δισεκατομμύρια, δηλαδή το 200% του Ελληνικού ΑΕΠ, ενώ θα είναι 140% περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες και σημαντικά περισσότερο από ό,τι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει στο μέλλον» γράφει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι κανένας οικονομολόγος δεν πιστεύει πλέον ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το «βουνό χρέους» με τις δικές της δυνάμεις.

Ο Λούντερ Γκέρκεν, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP) δήλωσε στην Bild: «Η οικονομία της Ελλάδας είναι κατεστραμμένη... Ένα κούρεμα χρέους είναι οικονομικά αναπόφευκτο».

Η Γερμανική εφημερίδα προσθέτει ότι, το εάν θα φτάσουμε πράγματι σε ένα κούρεμα χρέους αποτελεί λιγότερο οικονομική και περισσότερο πολιτική απόφαση και αναφέρει ότι αυτή η απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του έτους, μετά από διαβουλεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου