Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Προσπαθεί η Τουρκία να απαλλαγεί από το ISIL;

Η εκατόμβη νεκρών πριν λίγες εβδομάδες στην Τουρκία που άμεσα αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος (Islamic State of Iraq and Levant or Syria) είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει κυνηγητό των πυρήνων των μελλών του ISIL στην χώρα.

Όπως έγραψε σε 3 ρεπορτάζ της αυτές τις ημέρες η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet, κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Diyarbakir που έγινε στις 4 το πρωί της 26ης  Οκτωβρίου, 2 αστυνομικοί και 7 ισλαμοφασίστες έχασαν τη ζωή τους, όταν ένας ισλαμοφασίστας ζωσμένος με εκρηκτικά εξεράγη. Επίσης τραυματίστηκαν ακόμη 5 αστυνομικοί. Τελικά συνελήφθησαν 15 μέλη του ISIL.

Όπως έγινε γνωστό, στις 26 Οκτωβρίου η Τουρκική αστυνομία προέβη σε 17 ταυτόχρονες επιχειρήσεις, στην προσπάθειά της να εξαρθρώσει το κύκλωμα των μελών του Ισλαμικού Κράτους που δρα στη χώρα.

Κατά τις επιχειρήσεις, η αστυνομία ανακάλυψε και κατάσχεσε 2 Καλάσνικωφ, 8 πιστόλια, χειροβομβίδες και εκρηκτικά που πιστεύεται πως επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε νέες τρομοκρατικές ενέργειες.

Ακόμη 17 μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Τουρκική επαρχία Elbeyili. Κανένας από τους συλληφθέντες δεν ήταν Τούρκος υπήκοος.

Στις 27 Οκτωβρίου συνελήφθησαν ακόμη 30 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Konya. Μεταξύ αυτών ήταν και μια γυναίκα.

Την ίδια μέρα, σε 27 επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν 21 ακόμη μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Τέλος, ακόμη 2 ύποπτοι για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν στην Antalya. Οι 2 ύποπτοι ήταν Ρώσοι υπήκοοι.

Σήμερα 29 Οκτωβρίου, σε 28 επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκική αστυνομία συνέλαβε ακόμη 15 υπόπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.
Κατασχέθηκαν 5 αυτόματα τυφέκια, 1 αεροβόλο και 300 κινητά τηλέφωνα!

Η Τουρκία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την εξάρθρωση των πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους που δρουν στο έδαφός της, μετά τις βομβιστικές επιχειρήσεις στην Άγκυρα.

Παρόλο που η Τουρκία έχει βοηθήσει ποικιλοτρόπως το Ισλαμικό Κράτος, η μη επικράτησή του στην Συρία και η «τρέλα» που κουβαλάνε όσοι το υπηρετούν, ανάγκασε την Τουρκία να είναι πιο προσεκτική μαζί του.

Υπάρχει άραγε περίπτωση να στραφεί η Τουρκία ολοκληρωτικά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στην περίπτωση που κρίνει πως δεν εξυπηρετεί πλέον τα σχέδιά της στην περιοχή;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου