Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Γκρουέφσκι: «Είμαστε Μακεδόνες, μιλάμε τη Μακεδονική γλώσσα, ζούμε στη Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Όπως πάντα προκλητικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός της Βαρντάρσκα είπε ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα του, στο πλαίσιο που ορίζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Αυτό το ανεπίλυτο ζήτημα, δυστυχώς, ορθώνεται στην πορεία της διαρκούς σταθεροποίησης της περιοχής μας και επηρεάζει άμεσα τη χώρα μου και συνεχίζει να υπάρχει στην ατζέντα του ΟΗΕ. Θα ήθελα να καλέσω τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπως κάναμε και στις προηγούμενες περιπτώσεις, στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και φιλίας, να λύσουμε αυτό το ανεπίλυτο ζήτημα, ως υπεύθυνοι ηγέτες και χώρες ενώπιον των λαών μας», είπε ο Ν. Γκρούεφσκι.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, αποτελούν ένα θετικό βήμα που μπορεί να οδηγήσει στη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για την υπέρβαση των διαφοράς σχετικά με το όνομα.

 «Η θέση μας είναι γνωστή και αυτή είναι στο πλαίσιο της πραγματικότητας, ότι δηλαδή εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε τη Μακεδονική γλώσσα και ζούμε σε κράτος το συνταγματικό όνομα του οποίου είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας», είπε ο Νίκολα Γκρούεφσκι.

 «Το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι σεβαστό από όλους και σε όλες τις περιπτώσεις και όχι περιστασιακά. Ως εκ τούτου και η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης προς όφελος της χώρας μου πρέπει να είναι σεβαστή από όλα τα μέλη του ΟΗΕ, καθώς το συγκεκριμένο δικαστήριο έχει ιδρυθεί από τον ΟΗΕ. Διαφορετικά, η εμπιστοσύνη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τα σώματα και όργανά του θα μειώνεται» τόνισε.

Προφανώς ο Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν έχει κάνει πίσω ούτε χιλιοστό από τις παράλογες θέσεις του. Ο πρωθυπουργός της Βαρντάρσκα (αυτό το όνομα θα πρέπει να ζητήσει η Ελλάδα να καθιερωθεί παγκοσμίως για το κράτος αυτό) ξεχνάει τις δηλώσεις του Κίρο Γκλιγκόροφ, που δήλωνε πως δεν είναι Μακεδόνες, είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.

https://www.youtube.com/watch?v=d3IKhMyuPPg



Το ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι μιλάει την Μακεδονική γλώσσα, μόνο γέλιο προκαλεί, καθώς η Μακεδονική γλώσσα είναι η Ελληνική γλώσσα, την οποία ο Γκρούεφσκι και οι λοιποί, αδυνατούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν, καθώς μιλάνε ένα Βουλγαρικό ιδίωμα…

Είναι καιρός η Ελλάδα να περάσει στην αντεπίθεση και να τελειώνει με την κλοπή του ονόματος και της Ιστορίας της Μακεδονίας από τους Σλάβους της Βαρντάρσκα.



Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου