Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η Τουρκία δεν μειώνει τις μεταναστευτικές ροές: 4.000 αφίξεις ημερησίως!

Η Ελλάδα προσπαθεί να περισώσει τους δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά κάποιες φωνές στην Ευρώπη συνεχίζουν να ενοχοποιούν την Ελλάδα, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό, αλλά Ευρωπαϊκό.

Ο κ. Μουζάλας, μιλώντας στον Πρακτορείο 104,9 FM της Θεσσαλονίκης, είπε ότι παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες επικρατεί κακοκαιρία στο Αιγαίο με ανέμους έντασης 6 - 7 Μποφόρ, οι ροές προσφύγων και μεταναστών από τα Τουρκικά παράλια συνεχίζονται και αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, πολύ περισσότερες από όσες της αναλογούν.

Όμως, ορισμένοι εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών χωρών συνεχίζουν να επιρρίπτουν ευθύνες στην Ελλάδα, με στόχο να καθησυχάσουν τους πολίτες τους για τις διαστάσεις που έχει προσλάβει το ζήτημα των ροών.

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει αυτές τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που φθάνουν κάθε εβδομάδα στα νησιά και ότι οι ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν μόνο από την Ελλάδα, ούτε γίνεται να εγκλωβιστούν οι αλλοδαποί στην Ελλάδα.

«Ένα εκατομμύριο άνθρωποι μέσα σε 6 μήνες είναι κάτι που δεν είχε συμβεί από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Τουρκία δεν μειώνει τις ροές. Έχουμε βομβαρδισμό με 4.000 αφίξεις την ημέρα, παρά το γεγονός ότι έχουμε 6 και 7 Μποφόρ και αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό», είπε ο κ. Μουζάλας.

Ο Υπουργός είπε επίσης ότι η Ελλάδα προσπαθεί να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στις χώρες τους.
«Η Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να το κάνει, θα πρέπει να γίνει συμφωνία ΕΕ με το Μαρόκο και το Πακιστάν. Η μείωση των ροών δεν εξαρτάται από την Ελλάδα».

Θυμίζουμε πως στις 3 Δεκεμβρίου 2015 το Πακιστάν αρνήθηκε να δεχτεί Πακιστανούς που επαναπατρίζονταν με πτήση από την Ελλάδα.

Αυτό που θα έπρεπε να τονίσει όμως ο αξιότιμος κ. Υπουργός είναι ότι η Τουρκία συμφώνησε να λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση 3 δισεκατομμύρια ευρώ και να σταματήσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο έδαφός της, απαγορεύοντάς τους να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Όμως, ως συνήθως, η Τουρκία δεν τηρεί τα συμφωνημένα!

Ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΕ στην αθέτηση της συμφωνίας από την Τουρκία;
Θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία και ποιες;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου