Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Royal Bank Of Scotland: πουλήστε τα πάντα! Έρχεται αποπληθωριστική κρίση!

Η Royal Bank of Scotland προειδοποιεί πως αναμένεται ένα οικονομικά κατακλυσμικό έτος, λόγω της παγκόσμιας αποπληθωριστικής κρίσης και καλεί τους επενδυτές να πουλήσουν σχεδόν όλες τις επενδύσεις τους σε μετοχές και χρεόγραφα, καθώς αναμένεται μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τα χρηματιστήρια μπορεί να χάσουν το 1/5 της αξίας τους, ενώ το πετρέλαιο μπορεί να βρεθεί στα 16 δολάρια το βαρέλι! Σε παρόμοια πρόβλεψη προέβη και η Morgan Stanley, προβλέποντας 20 δολάρια το βαρέλι για το πετρέλαιο.

Έτσι η Βρετανική Τράπεζα πιστεύει πως βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπως το 2008, όταν κατέρρευσε η Lehmann Brothers. Η συμβουλή της είναι να πουληθούν τα πάντα εκτός από τα ομόλογα υψηλής αξίας.

Ο επικεφαλής των οικονομικών ερευνών της τράπεζας Andrew Roberts, πιστεύει πως οι Ευρωπαϊκές μετοχές θα πέσουν κατά 10 – 20% ή και περισσότερο. Μάλιστα ο Roberts πιστεύει πως το Λονδίνο κινδυνεύει από οικονομικής άποψης.

Οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στην «ασφάλεια» των Γερμανικών ομολόγων, με αποτέλεσμα την πτώση των Γερμανικών επιτοκίων στο 0,16% ή ακόμη και το 0%!

Έτσι, οι ΗΠΑ για να «αμυνθούν» θα μειώσουν τα επιτόκια και η κρίση θα γενικευτεί…

Η RBS δημοσιοποίησε τους φόβους της για πρώτη φορά τον Νοέμβριο, αλλά οι εξελίξεις είναι ταχύτατες. Προβλέπει πως η Αμερικανική οικονομία θα επιβραδυνθεί κατά 0,5% την ώρα που το κατά κεφαλήν εισόδημα των Αμερικανών μειώθηκε κατά 3%.

Η RBS δεν είναι η μόνη που φοβάται μια νέα οικονομική κρίση. Η UBS εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως το οικονομικό χάος στην Κίνα αποσταθεροποίησε τις αγορές. Έτσι προέβη προληπτικά σε μείωση της έκθεσής της σε μη «σίγουρες» μετοχές. Πάντως η UBS ελπίζει πως η μείωση της τιμής του πετρελαίου θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης και επομένως της ανόρθωσης της αγοράς.

Γενικώς τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία απέχουν πολύ από το να είναι έστω ελπιδοφόρα. Πως θα καταφέρει άραγε να ανταπεξέλθει η διαλυμένη Ελληνική οικονομία σ’ αυτό το χάος;



Διαβάστε περισσότερα στο link:
http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/12093807/RBS-cries-sell-everything-as-deflationary-crisis-nears.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου