Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Υπουργοί της ΕΕ απειλούν την Ελλάδα με αποκλεισμό από τη ζώνη Σένγκεν

Καθώς η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση διχάζει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και δείχνει τα όρια της Ευρωπαϊκής πολιτικής στην αντιμετώπιση της κρίσης, οι Υπουργοί Εσωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από την Ελλάδα να λάβει περισσότερα μέτρα για να ελέγξει την ροή μεταναστών και προσφύγων, ενώ ορισμένοι εξ’ αυτών την απείλησαν με αποκλεισμό από τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας της συνθήκης Σένγκεν.

Στο Άμστερνταμ γίνεται η άτυπη σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, με θέματα την τρομοκρατία και την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.

Επισημαίνοντας ότι 7 χώρες έχουν ήδη εγκαταστήσει ελέγχους στα σύνορά τους, ο Υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας Άντερς Ίγκεμαν, δήλωσε:
«Εν τέλει, εάν μία χώρα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να περιορίσουμε τις σχέσεις της με τη ζώνη Σένγκεν. Εάν δεν ελέγχεις τα σύνορά σου, θα υπάρξουν συνέπειες για την ελεύθερη κυκλοφορία».

Η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ προειδοποίησε πριν τη σύνοδο:
«Είναι μύθος ότι τα Ελληνο-τουρκικά σύνορα δεν μπορούν να προστατευθούν. Το Ελληνικό ναυτικό έχει αρκετές ικανότητες για να διασφαλίσει αυτά τα σύνορα. Εάν δεν κατορθώσουμε να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, τα Ελληνο-τουρκικά σύνορα, το εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης θα μετακινηθεί προς την κεντρική Ευρώπη. Πρόθεση της Βιέννης είναι να θέσει ανώτατο όριο εισδοχής αιτούντων άσυλο διότι οι πόροι είναι και αυτοί περιορισμένοι».

Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε:
«Το γεγονός παραμένει ότι θέλουμε να διαφυλάξουμε τη Σένγκεν, θέλουμε κοινές Ευρωπαϊκές λύσεις, αλλά ο χρόνος είναι μετρημένος. Το σημείο κλειδί είναι η ταχεία εφαρμογή της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη».

Ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε:
«Οφείλουμε να ενισχύσουμε τους ελέγχους και να καταστήσουμε πραγματικά ασφαλείς τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Κάνοντας αυτό, θα διασώσουμε την ελεύθερη κυκλοφορία στο πλαίσιο της ζώνης Σένγκεν».

Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση του αποκλεισμού της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ο Ιταλός Υπουργός δήλωσε:
«Δεν πρέπει να υπάρχουν μικρά κομμάτια της Ευρώπης στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό διότι θα ήταν η αρχή της διάλυσης».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε την απάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, όταν του τέθηκε από Γερμανό δημοσιογράφο το «πρόβλημα» της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας:
«Αν θέλαμε να σταματήσουμε τους πρόσφυγες, θα έπρεπε να διεξαγάγουμε πόλεμο εναντίον τους. Θα έπρεπε να τους βομβαρδίζουμε, να βυθίζουμε τις βάρκες τους και να αφήνουμε τους ανθρώπους να πνιγούν. Αυτό αντίκειται, αφενός,  στον ανθρωπισμό και, αφετέρου, στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Αποκλείεται. Γι' αυτό και στις επίσημες συναντήσεις των ευρωπαίων ΥΠΕΞ σιωπούν εκείνοι οι πολιτικοί που στη χώρα τους δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι οι Έλληνες είναι εκείνοι «που δεν κάνουν τη δουλειά τους».

Εάν πράγματι οι Ευρωπαίοι «εταίροι» της Ελλάδας πιστεύουν πως τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορούν να φυλαχθούν από το Πολεμικό Ναυτικό και να αποτραπεί η «εισβολή» των εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων από την Αφρική και την Ασία, τότε ας στείλουν το δικό τους Πολεμικό Ναυτικό και ας φυλάξουν τα σύνορα, χωρίς να πυροβολήσουν, χωρίς να βυθίσουν και χωρίς να επιτρέψουν στις «βάρκες» να περάσουν στο Ευρωπαϊκό έδαφος.

Στη θάλασσα, δεν μπορείς να βάλεις φράχτη, όπως εύκολα έβαλαν στα χερσαία σύνορά τους όσοι κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα.

Εδώ και 3000 χρόνια, η Ελλάδα αποτελεί την ασπίδα της Ευρώπης στις ορδές των «βαρβάρων». Πέρσες, Οθωμανοί και άλλοι, πάντοτε σταματούσαν την επέλασή τους προς της Ευρώπη στην Ελλάδα, επειδή οι Έλληνες τους πολεμούσαν και τους νικούσαν! Μία φορά δεν άντεξαν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι ξύπνησαν όταν οι κατακτητές έφτασαν στην Βιέννη. Θα γίνει πάλι το ίδιο;



Διαβάστε επίσης:
Nίκος Koτζιάς: Με τα χρήματα που ξοδεύουμε σε πρόσφυγες-μετανάστες δεν θα χρειάζονταν να κάνουμε περικοπές στις συντάξεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου