Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Σόιμπλε: Βάλτε πανευρωπαϊκά φόρο στη βενζίνη, για το προσφυγικό!

Ο Βόφγκανγκ Σόμπλε, είχε ακόμη μία αντιευρωπαϊκή ιδέα, για επιπλέον φόρο στην βενζίνη όλων των Ευρωπαίων, ώστε να χρηματοδοτήσει την Τουρκία για να κρατάει δήθεν τους πρόσφυγες στο έδαφός της, αλλά και να χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη.

Η πρότασή του έφερε θύελλα αντιδράσεων στα Γερμανικά κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Ας μην ξεχνάμε πως είναι νωπές ακόμη οι μνήμες των σεξουαλικών επιθέσεων που δέχτηκαν οι Γερμανίδες από «πρόσφυγες» την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην Κολωνία και το Αμβούργο, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος σε πισίνες στη Γερμανία σε άνδρες μετανάστες και πρόσφυγες!

Οι σφοδρές αντιδράσεις ανάγκασαν το αρμόδιο Γερμανικό Υπουργείο, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των πνευμάτων, να δηλώσει:
«Οι δηλώσεις του Υπουργού έγιναν μέσα σε Ευρωπαϊκά συμφραζόμενα, ο στόχος μας είναι να φέρουμε κινητικότητα σε κοινοτικό επίπεδο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε την επίμαχη πρόταση στο πλαίσιο ολοσέλιδης συνέντευξης στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, στην οποία τονίζει μεταξύ πολλών άλλων, ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Γερμανός Υπουργός είπε ότι σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι πόροι από τους εθνικούς προϋπολογισμούς και από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, τότε είναι απαραίτητη μια άλλη χρηματοδοτική πηγή.

«Τότε ας συμφωνήσουμε παραδείγματος χάρη ότι για κάθε λίτρο βενζίνης θα επιβάλουμε φόρο σε ένα ορισμένο ύψος. Η επίλυση της προσφυγικής κρίσης δεν πρέπει να αποτύχει λόγω περιορισμένων πόρων» δήλωσε ο Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες, οι χώρες - μέλη της ΕΕ καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τα 3 δις ευρώ που θα πρέπει να δοθούν στην Τουρκία προκειμένου να καλύψει το κόστος της παραμονής 2 εκατ. προσφύγων από τη Συρία στην επικράτειά της, αλλά κατά την άποψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το ποσό δεν επαρκεί για τη σταθεροποίηση της περιοχής και το επιπλέον κόστος θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι αντιδράσεις ήταν καταιγιστικές.
Η αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γιούλια Κλέκνερ, που τον ερχόμενο Μάρτιο κατεβαίνει ως επικεφαλής του CDU στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Β. Σόιμπλε και την καγκελάριο Μέρκελ, δήλωσε ότι ένα τέτοιος φόρος στη Γερμανία δεν πρόκειται να επιβληθεί.
«Αντ΄ αυτού, να επιβληθεί φόρος χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για να πληρώσουν οι κερδοσκόποι», πρότεινε χαρακτηριστικά.

Αλλά και ο τοπικός πρωθυπουργός της Σαξονίας- Άνχαλτ, Ράινερ Χάσελοφ, όπου και εκεί γίνονται τον ίδιο μήνα τοπικές εκλογές, απέρριψε την πρόταση.
Το αδελφό Χριστιανοκοινωνικό κόμμα ο Χανς Μίχελμπαχ τόνισε ότι τα δύο χριστιανικά κόμματα υποσχέθηκαν προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να επιβάλουν νέους φόρους, ούτε να αυξήσουν τους φόρους.
Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα διά του αντιπροέδρου του Τόρστεν Σέφερ-Γκίμπελ υπογράμμισε ότι φόρος αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, υπό οποιαδήποτε μορφή, δεν χρειάζεται.

Η επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος «Η Αριστερά» Σάρα Βάγκενκνεχτ κατηγόρησε τον Σόιμπλε ότι δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα.
«Δεν είναι δυνατόν το σύνθημα της Μέρκελ «Θα τα καταφέρουμε» να το πληρώσουν οι κανονικοί μισθωτοί και εκείνοι με χαμηλά εισοδήματα.
Αρνητική, τέλος, είναι και η στάση της επικεφαλής των Πρασίνων, Πέτερ Σιμόνε.

Είναι πολύ λογικό να έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις από τα Γερμανικά κόμματα για την πρόταση του Σόιμπλε. Απορίας άξιο είναι που δεν έχουν ξεσηκωθεί ακόμη οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, καθώς για ακόμη μία φορά ο Γερμανός Υπουργός δείχνει να είναι αυτός που κυβερνά την ΕΕ και υποδεικνύει το τι «πρέπει» να γίνει για να λυθεί κάποιο θέμα.

Αναζητούνται ηγέτες, για να βάλουν την Γερμανία στην θέση της και να ξαναδημιουργήσουν μια ΕΕ ίσων και αλληλέγγυων κρατών, όπου θα κυβερνά η Δημοκρατία!
Για να δημιουργηθεί ξανά μια ΕΕ που θα είναι υπέρ των πολιτών και του κοινωνικού κράτους και όχι υπέρ των αριθμών και των τραπεζών!



Με πληροφορίες από το: dw.com

Διαβάστε ακόμη:

Σεξουαλικές και θρησκευτικές επιθέσεις μουσουλμάνων στη Γερμανία

και

«Είμαι Σύριος. Η Μέρκελ με προσκάλεσε. Να μου συμπεριφέρεστε ευγενικά!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου