Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Παίρνεις ενοίκιο; Σου κόβουν την σύνταξη!!!

Άδικη και απαράδεκτη είναι η πρόταση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο, για περικοπή των συντάξεων όσων έχουν κάποιο πρόσθετο εισόδημα, κυρίως από εκμίσθωση ακινήτων επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία των Yπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υιοθέτησή της.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία των Ιδιοκτητών ακινήτων, η σχεδιαζόμενη Εθνική Σύνταξη δεν μπορεί να έχει προνοιακό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να αντιστοιχεί στις εισφορές που καθένας έχει καταβάλει. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση έχει πρόθεση να περικόπτει την σύνταξη όσων εισπράττουν ενοίκια, στο ύψος της Εθνικής Σύνταξης. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν την σύνταξή τους, επειδή κατά τη διάρκεια της ζωής τους έκαναν το λάθος να αποταμιεύσουν και να αποκτήσουν ακίνητα για να καλυτερεύσουν την ζωή τους μέσω της είσπραξης ενοικίων...
 

«Συνεπώς κάθε περικοπή της για έναν τέτοιο λόγο είναι κατάφωρα άδικη και κοινωνικά απαράδεκτη, γιατί θα είναι μια σκληρή τιμωρία στα «μυρμήγκια» της κοινωνίας», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ακόμη τις θέσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τη φορολογία των ενοικίων και τον άδικο ΕΝΦΙΑ.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι εφόσον καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση των ενοικίων και εφαρμοστεί ενιαία κλίμακα για όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων, τότε θα πρέπει να ισχύσει και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, έκπτωση για τις δαπάνες επισκευής και ασφάλισης των ακινήτων, αλλά κυρίως να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ καθώς είναι γνωστό ότι ο λόγος για τον οποίο θεσπίστηκε η αυτοτελής φορολόγηση των ενοικίων, ήταν για να διασφαλιστεί η εισπραξιμότητά του!

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ, σε διαφορετική περίπτωση, η θέσπιση ενιαίας κλίμακας με συντελεστές που θα φτάνουν το 50%, χωρίς αφορολόγητο, χωρίς έκπτωση δαπανών, χωρίς αποσβέσεις και με τον ΕΝΦΙΑ να «ζει και να βασιλεύει», θα υποδεικνύουν τη φοροδιαφυγή ή την εγκατάλειψη των ακινήτων ως μοναδικές διεξόδους…

Για τη φορολογία κεφαλαίου η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνει ότι η πρόθεση του Υπουργείου να επαναφέρει τον ΦΑΠ θα επιρρίψει τα βάρη σε εκείνους που «ματώνουν» πληρώνοντας τα πολλά και που τώρα σχεδιάζεται να κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσιες φορολογικές υποχρεώσεις από αυτές που ήδη έχουν, προς όφελος εκείνων που ουσιαστικά απαλλάσσονται με τρόπο κοινωνικά άδικο.

Τονίζεται επίσης ότι μια τέτοια αλλαγή θα οδηγήσει σε βέβαιο εισπρακτικό «Βατερλώ» και καλεί την κυβέρνηση να τολμήσει αυτό που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι, δηλαδή:
- Να νομοθετήσει να πληρώνουν όλοι και οι κάτοχοι των εκατομμυρίων στρεμμάτων εκτός σχεδίου τουριστικών και παραθεριστικών φιλέτων, οι οποίοι σήμερα σκανδαλωδώς φοροαπαλλάσσονται, «πληρώνοντας», μόλις 1 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως.
- Να καταργήσει τον συμπληρωματικό φόρο, συμβάλλοντας έτσι στην επανεκκίνηση της οικοδομής, της κτηματαγοράς και ολόκληρης της οικονομίας.

Πότε άραγε η «προοδευτική» κυβέρνηση θα σταματήσει να τιμωρεί όσους υπήρξαν νοικοκύρηδες στη ζωή τους, αποταμίευσαν και έχτισαν κάποια σπίτια ώστε να βελτιώσουν το εισόδημά τους;

Πότε άραγε η «προοδευτική» κυβέρνηση θα σταματήσει να επιβραβεύει όσους ζούσαν σπάταλα, ξοδεύοντας όλα τους τα χρήματα στη μεγάλη ζωή και τα λούσα, χωρίς να νοιάζονται για το αύριο, χωρίς να αποταμιεύουν και χωρίς να δημιουργούν κάτι για τα παιδιά τους, φτάνοντας σήμερα να μην έχουν καθόλου περιουσία και άρα να μην χρειάζεται να πληρώνουν παράλογους φόρους;


Με πληροφορίες από την tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου