Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Είσοδος στα club της Δανίας μόνο αν μιλάς Δανέζικα, Αγγλικά ή Γερμανικά!

Πολλά club στη Δανία, μετά από πολλά παράπονα γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση, έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην είσοδο, με τους θαμώνες να πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν να μιλάνε καλά τη γλώσσα της Δανίας, ή Γερμανικά ή Αγγλικά.

Πολλές γυναίκες των πόλεων Thisted, Sonderborg και Haderslev ανέφεραν πως τις πλησίασαν ξένοι με απρεπή συμπεριφορά και προτάσεις.
«Πολλοί από τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που βγαίνουν τα σαββατοκύριακα, δεν γνωρίζουν τους κανόνες. Όταν βλέπουν κορίτσια τρελαίνονται και τα αρπάζουν, τραβώντας τα από τα ρούχα» υποστηρίζει ο Rafi Ibrahim που είναι ιδιοκτήτης ενός club στο Haderslev. Ο  Rafi Ibrahim είναι και ο ίδιος μετανάστης από τη Συρία και ζει στην Δανία αρκετά χρόνια.



Από το Φθινόπωρο, σε πολλά club στο Sonderborg έχει εισαχθεί το κριτήριο της γλώσσας και πλέον όλο και περισσότερα club βρίσκονται σε διαδικασία υιοθέτησης του μέτρου.
«Εάν έρχεται ένα γκρουπ πελατών που δείχνει απειλητική συμπεριφορά, τότε παρουσιάζεται κάποιο θέμα ασφάλειας ,εάν δεν είναι δυνατή η συνεννόηση και ο διάλογος» υποστηρίζει ο Torben Hoffmann Rosenstock, που είναι managing director της Δανέζικης ένωσης Restaurants & Cafes.
 

Η Διεθνής Αμνηστία αντιτίθεται στο μέτρο και ζήτησε να σταματήσει η επιβολή του, καθώς προκαλεί διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων – πελατών.
«Δεν γίνεται να υπάρχει γενικός κανόνας απαγόρευσης εισόδου στο cub, εάν προέρχεσαι από χώρα που έχει δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν» υποστηρίζει ο Claus Juul, σύμβουλος της Διεθνούς Αμνηστίας.



Το σκάνδαλο σεξουαλικών επιθέσεων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, μετά τις επιθέσεις στην Γερμανία (Κολωνία, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη) την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Η Γερμανική αστυνομία κατέγραψε πάνω από 500 περιπτώσεις.

Παρόμοιες περιπτώσεις καταγράφηκαν και στη Δανία, στις πόλεις Thisted και Sonderborg, ενώ η αστυνομία κατηγορήθηκε για συγκάλυψη παρόμοιων περιστατικών στη Σουηδία, όπου μετανάστες από το Αφγανιστάν επιτέθηκαν σε κοπέλες σε νεανικό μουσικό φεστιβάλ.



Από τα τέλη του περασμένου έτους, η Δανία «έσφιξε τα λουριά» στους μετανάστες, ζητώντας τους να παραδώσουν όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που κατέχουν, συμπεριλαμβάνοντας χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 1340 ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για την φιλοξενία τους στη χώρα.

Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ χαρακτήρισε την κίνηση της Δανίας «βαθιά ανησυχητική» στο προσφυγικό πρόβλημα.

Το κοινοβούλιο της Δανίας αναμένεται να ψηφίσει την διάταξη για την κατάσχεση των πολύτιμων αντικειμένων και των μετρητών των μεταναστών την επόμενη Πέμπτη.

Πηγή: rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου