Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Και η Γερμανία κατάσχει αντικείμενα αξίας από τους πρόσφυγες

Οι Γερμανικές αρχές έχουν αρχίσει να κατάσχουν αντικείμενα αξίας, κοσμήματα και μετρητά από τους πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα, με σκοπό να χρηματοδοτήσουν μέσω αυτών την παραμονή τους στη Γερμανία.

Οι αρχές της Βαυαρίας και άλλων νότιων κρατιδίων της Γερμανίας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης προσφύγων στις πόλεις, αποφάσισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δανίας και της Ελβετίας και να εφαρμόσουν την ίδια «ανθρωπιστική» βορειοευρωπαϊκή τακτική: Κατάσχεση των πολύτιμων αντικειμένων και των χρημάτων που έχουν οι πρόσφυγες!

Διαβάστε για τη Δανία και την Ελβετία στα άρθρα:
Κατάσχονται τα πολύτιμα αντικείμενα των προσφύγων στην Ελβετία 

και
Κατάσχονται τα κοσμήματα των μεταναστών στην Δανία για την κάλυψη των εξόδων τους


Ο Υπουργός εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann, δήλωσε πως οτιδήποτε αξίζει πάνω από 750 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί νόμιμα, ενώ τόνισε πως η νομοθεσία και η ιδέα είναι παρόμοιες με αυτές της Ελβετίας.

Στο κρατίδιο του Μπάντεν Γούτεμπεργκ, οι κατασχέσεις ξεκινούν σε όλα τα αντικείμενα αξίας άνω των 350 ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο μέσος όρος αξίας των κατασχεθέντων είναι τετραψήφιος!!!

Ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κρίστιαν Βέστχοφ, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι πρόσφυγες που φθάνουν στη Γερμανία υποχρεώνονται να παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή στις αρχές, διευκρίνισε ότι η Γερμανική νομοθεσία για την παροχή οικονομικής βοήθειας, που ισχύει και για τις παροχές προς όσους ζητούν άσυλο, προβλέπει ότι οι άνθρωποι «βοηθούνται στο μέτρο που δεν μπορούν να βοηθηθούν μόνοι τους».

«Ισχύει η αρχή ότι πέρα από το ποσό των 200 ευρώ πρέπει να χρησιμοποιηθεί η ιδία περιουσία, την οποία φέρει κάποιος μαζί του, πριν αναλάβει η κοινωνία αλληλεγγύης, δηλαδή ο φορολογούμενος, να δώσει χρήματα», είπε ο Γερμανός Υπουργός.

Το εάν και πώς αυτή η αρχή εφαρμόζεται κατά την άφιξη στη Γερμανία, στα κέντρα πρώτης υποδοχής, «αυτό διαφέρει», διευκρίνισε ο Κρίστιαν Βέστχοφ και προσέθεσε ότι αρμόδια είναι τα κρατίδια και οι κοινωνικοί φορείς που διοικούν τα κέντρα πρώτης υποδοχής.

«Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η εφαρμογή αυτών των κανόνων γίνεται με κάποια αυτοσυγκράτηση», συμπλήρωσε.



Με πληροφορίες από τα:
http://www.topontiki.gr/article/157254/i-germania-akoloythei-ti-dania-kai-tin-elvetia-katashei-antikeimena-axias-apo-toys#.VqUEudinPlk.facebook

και
http://www.topontiki.gr/article/157359/epivevaionei-verolino-oti-i-perioysia-ton-prosfygon-ano-ton-200eu-katashetai#.VqY03cFex20.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου