Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τσαβούσογλου: Ενωμένη θα αντιμετωπίσει η Τουρκία το εθνικό πρόβλημα με την Ελλάδα

Η Τουρκική κυβέρνηση θα συναντήσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να τηρηθεί εθνική στάση στην ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, καθώς πρόκειται για «εθνικό θέμα».

«Θα συναντηθούμε με τα πολιτικά κόμματα για θέματα που αφορούν την Ελλάδα και το Αιγαίο, μετά το δημοψήφισμα (στις 16 Απριλίου), επειδή πρόκειται για εθνικό θέμα που πρέπει να προσεγγιστεί με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε εχθές 9 Μαρτίου από την Άγκυρα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε πως οι δύο χώρες συνεχίζουν τις διερευνητικές συνομιλίες αναγνώρισης και επίλυσης των προβλημάτων, που προέρχονται από τη θάλασσα.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Εταιρείας Ενέργειας Φατίχ Μπιρόλ, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu πως η Τουρκία εξετάζει όλες τις επιλογές της για να προμηθευτεί Φυσικό Αέριο και Πετρέλαιο από την Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, σήμερα η Τουρκία προμηθεύεται φυσικό αέριο κυρίως από την Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία θέλει να αποκτήσει περισσότερες πηγές ενέργειας και σύμφωνα με τον Φατίχ Μπιρόλ, οι εναλλακτικές βρίσκονται στο Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Οικονομικά, η πιο βιώσιμη επιλογή για φυσικό αέριο είναι από την Κύπρο και το Ισραήλ, μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη» είπε ο Φατίχ Μπιρόλ.

Αυτό σημαίνει πως η Τουρκία προσπαθεί να προωθήσει την κατασκευή ακόμη ενός αγωγού φυσικού αερίου προς το έδαφός της. Ο αγωγός αυτός θα μεταφέρει το Κυπριακό και το Ισραηλινό φυσικό αέριο αρχικά στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη, καθιστώντας τους πάντες (πωλητές και αγοραστές) ομήρους των ορέξεων της απρόβλεπτης Τουρκίας.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός East Med, που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ελλάδα, είναι η μόνη ασφαλής λύση για όλους. Αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Τουρκία και στη συνέχεια θα το μεταφέρει στην Ευρώπη, θα δημιουργήσει νέο μονοπώλιο και αυτό θα είναι Τουρκικό!

Οι δύο ειδήσεις, θα πρέπει να εξεταστούν από κοινού. Η Τουρκία δεν αποκλείεται να κινηθεί επιθετικά ενάντια στην Ελλάδα και την Κύπρο, με σκοπό την κλοπή των ενεργειακών αποθεμάτων που βρίσκονται στην ΑΟΖ των δυο χωρών, καθώς προσπαθεί να καταστεί ενεργειακά αυτόνομη και ιδιαίτερα στην περίπτωση που το δημοψήφισμα αποβεί αρνητικό για τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμη όμως και αν κερδίσει το δημοψήφισμα ο Τούρκος Πρόεδρος και γίνει «Σουλτάνος» μέχρι το 2029 όπως επιθυμεί, κάνεις δεν εξασφαλίζει την ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς θα αισθάνεται πανίσχυρος και ίσως προσπαθήσει να επιδείξει την παντοδυναμία του με μία επιθετική κίνηση κλοπής των Ελληνοκυπριακών υδρογονανθράκων, μέσω ενός νέου Αττίλα.

Οι Έλληνες πολιτικοί και ο Ελληνικός στρατός θα πρέπει να προετοιμαστούν για όλα τα ενδεχόμενα. Θα πρέπει να γίνει πλήρης ενημέρωση όλων των (υποτιθέμενων) συμμάχων της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, καθώς επίσης την Ρωσία και την Κίνα, εντός ελαχίστων ημερών. Επίσης, οποιαδήποτε ευκαιρία άμεσης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων με χρήσιμο υλικό θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου