Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η ΕΕ «παλούκωσε» την Ιρλανδία και θα το πληρώσει με ένα σοκαριστικό Irexit!

Το Hibernian Forum που έχει έδρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, ανακοίνωσε πως η Ιρλανδία θα μπορούσε να φύγει από την ΕΕ ως εκδίκηση για την συμπεριφορά των Βρυξελλών κατά την οικονομική κρίση!

Ο συνιδρυτής της δεξαμενής σκέψης (think tank) Keith Redmond, δήλωσε πως η Ιρλανδία τέθηκε σε καραντίνα και αναγκάστηκε να αναλάβει το τοξικό τραπεζικό χρέος. Ο Keith Redmond δήλωσε στην Βρετανική εφημερίδα Express πως και άλλοι παράγοντες, όπως η αυξανόμενη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, θα μπορούσε να οδηγήσει την Ιρλανδία σε έξοδο από την ΕΕ.

Όταν ερωτήθηκε εάν ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται στην Ιρλανδία, δήλωσε: «Σίγουρα. Υπάρχει σίγουρα υποστήριξη στο να σταματήσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση (που φαντάζει ασταμάτητη), το υπερκράτος της ΕΕ, ή όπως αλλιώς θέλετε να το αποκαλείτε».

Όπως είπε, η αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις Βρυξέλλες επικεντρώνεται σε τρία σημεία: την έλλειψη υπευθυνότητας από όσους βρίσκονται στην εξουσία, την απώλεια κυριαρχίας από την Ιρλανδία και την συμπεριφορά της ΕΕ κατά την οικονομική κρίση.

«Η Ιρλανδία, ως νησί, τέθηκε σε καραντίνα για το τοξικό τραπεζικό χρέος της ΕΕ. Βασικά μας παλούκωσαν» είπε ο Keith Redmond και πρόσθεσε πως η αποχώρηση από την ΕΕ είναι προτιμητέα από την αναπόφευκτη χαοτική κατάρρευση.

«Ο κόσμος στην Ιρλανδία ανησυχούσε για την αβεβαιότητα που θα ακολουθούσε το Brexit, ανησυχούσε για την αναστάτωση. Αλλά η αναστάτωση είναι απαραίτητη. Αλλιώς, θα αντιμετωπίσουμε ολική συμφορά, ολική κατάρρευση. Αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε μια οργανωμένη κατάρρευση» είπε ο Keith Redmond.

Ο Keith Redmond πρόσθεσε πως το Brexit θα μπορούσε να ξεκινήσει την διάλυση της ΕΕ: «Ελπίζω (το Brexit) να ξυπνήσει του ευρωπαϊστές (Europhiles) στις Βρυξέλλες και να προκαλέσει ευρωσκεπτικισμό σε όλη την Ευρώπη».

Ο συνιδρυτής της δεξαμενής σκέψης (think tank) είπε στην εφημερίδα Express πως πιστεύει ότι η ΕΕ θα δώσει στην Βρετανία μια δίκαιη συμφωνία εξόδου. Επίσης άσκησε κριτική στο σχολικό μάθημα υποστήριξης της ΕΕ, αποκαλώντας το «ύπουλη προπαγάνδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου