Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Μαρίν Λεπέν: θα αποκαταστήσω τους συνοριακούς ελέγχους και θα αγωνιστώ κατά του Ισλαμικού φονταμενταλισμού

Η υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν υποσχέθηκε πως αν εκλεγεί θα αποκαταστήσει τους συνοριακούς ελέγχους και θα αγωνιστεί κατά της Ισλαμικής τρομοκρατίας, ακόμη και κλείνοντας τζαμιά ή απαγορεύοντας τη δράση της Ένωσης των Ισλαμικών Οργανισμών της Γαλλίας, ενώ καθησύχασε τους ψηφοφόρους σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα σε περίπτωση Frexit.

Σύμφωνα με συνέντευξής της στη Γαλλική κυριακάτικη εφημερίδα Le Parisien, τμήματα της οποίας αναδημοσίευσε το Sputnik, ο σκοπός της Λεπέν είναι να καταπολεμήσει την τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία.

«Στην αρχή, θα αποκαταστήσω τα εθνικά μας σύνορα. Στη συνέχεια, θα απελάσω όλους τους ξένους υπηκόους που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια, που συνδέονται με τον φονταμενταλισμό, σε εφαρμογή της προληπτικής αρχής. Επίσης, θα πολεμήσω τον Ισλαμικό φονταμενταλισμό, κλείνοντας τα τζαμιά των σαλαφιστών, ή ακόμη και θέτοντας εκτός νόμου την Ένωση των Ισλαμικών Οργανισμών της Γαλλίας» δήλωσε η Λεπέν απαντώντας στην ερώτηση για το πώς θα αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.


Ταυτόχρονα, η Μαρίν Λεπέν καθησύχασε τους ψηφοφόρους της σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα σε περίπτωση Frexit.
«Δεν θα υπάρξει χάος στη χώρα αν φύγουμε από το ευρώ, θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Το ευρώ προκάλεσε μια πολύ σημαντική αύξηση των τιμών και οδήγησε σε απότομη πτώση της αγοραστικής δύναμης. Το ευρώ αποτελεί επίσης ένα σοβαρό εμπόδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς οδηγεί στην πτώση της ανταγωνιστικότητας της Γαλλικής οικονομίας» δήλωσε η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Μαρίν Λεπέν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μαζί με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν, αλλά θεωρείται απίθανο να κερδίσει στον δεύτερο γύρο.

Ο πρώτος γύρος των Γαλλικών εκλογών είναι στις 23 Απριλίου και ο δεύτερος στις 7 Μαΐου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου