Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η Γερμανία αναζητά εναλλακτικές για αποχώρηση από τη βάση του Ιντσιρλίκ

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο χωρών, εξαιτίας των κατηγοριών από τον Ερντογάν για ναζιστικές πρακτικές από την Γερμανία, αξιωματικοί του Γερμανικού στρατού αναζητούν τον κατάλληλο τόπο για μεταφορά των Γερμανικών δυνάμεων από την βάση του Ιντσιρλίκ.

Οι υποψήφιες περιοχές για μετεγκατάσταση των Γερμανικών αεροπορικών δυνάμεων, έχουν ήδη επιθεωρηθεί από ειδικούς και έγινε γνωστό πως βρίσκονται στο Κουβέιτ, την Ιορδανία και την Κύπρο. Μάλιστα, για την Κύπρο ονομάστηκαν οι περιοχές του Ακρωτηρίου και της Πάφου. Προφανώς γίνεται λόγος για χρήση της Βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι ή της Αεροπορικής βάσης της Πάφου. Για τις περιπτώσεις του Κουβέιτ και της Ιορδανίας, ανακοινώθηκε πως υπάρχουν τρεις εξεταζόμενες περιπτώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, δεν έχουν όμως ακόμη ξεκινήσει συνομιλίες με τις κυβερνήσεις των τριών κρατών για πιθανή χρήση των εγκαταστάσεων.

Στα μέσα Μαρτίου, Γερμανοί βουλευτές είχαν ζητήσει την μετεγκατάσταση των Γερμανικών δυνάμεων από την ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ, σε άλλη βάση εκτός Τουρκίας, εξαιτίας της ρητορικής του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Γερμανίας, που περιείχε βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Για το θέμα σας είχαμε ενημερώσει με το άρθρο μας:
Γερμανοί βουλευτές ζητούν την απομάκρυνση των Tornado από το Ιντσιρλίκ και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα ή την Κύπρο



Με πληροφορίες από τα Russia Today και Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου