Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Με χάος στην Ευρώπη απειλεί σήμερα ο Ερντογάν. Νέες απίστευτες δηλώσεις!

Σε νέες πραγματικά πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν. Απείλησε τους Ευρωπαίους πως δεν θα μπορούν να περπατήσουν με ασφάλεια στο δρόμο. Ταυτόχρονα, απείλησε με χάος την Ευρώπη μέσω του προσφυγικού.

Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Hurriyet, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε σήμερα από την Άγκυρα:
«Λέω στους Ευρωπαίους που μας κουνάνε το δάχτυλο: η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορείτε να την κάνετε ό,τι θέλετε. Δεν είναι μια χώρα που μπορείτε να παίζετε με την τιμή της, που μπορείτε να διώχνετε τους υπουργούς της και να σπρώχνετε τους πολίτες της στους δρόμους. Εάν συνεχίσετε με αυτή την συμπεριφορά, αύριο, κανένας Ευρωπαίος ή Δυτικός πολίτης δεν θα μπορεί να περπατήσει στους δρόμους με ειρήνη και ασφάλεια σε κανένα μέρος του κόσμου. Εάν ανοίξετε αυτό το επικίνδυνο μονοπάτι, θα υποφέρετε από τη μεγαλύτερη καταστροφή. Ως Τουρκία, καλούμε τις Ευρωπαϊκές χώρες να σεβαστούνε τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως αυτές οι αξίες χρειάζονται στην Ευρώπη, όσο χρειάζονται και εδώ».

Γιατί απειλεί ο κ. Ερντογάν την Ευρώπη και ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο; Γιατί δεν θα μπορούν οι Ευρωπαίοι και οι Δυτικοί πολίτες να περπατούν με ειρήνη και ασφάλεια στον δρόμο; Τι προτίθεται να κάνει ο κ. Ερντογάν; Μήπως θα εξαπολύσει τα εκατομμύρια των Τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη με γιαταγάνια στα χέρια ενάντια στους Χριστιανούς Ευρωπαίους; Μήπως θα βοηθήσει στην παράνομη μεταφορά 15.000 μεταναστών και προσφύγων κάθε μήνα προς την Ευρώπη, όπως απείλησε τις προηγούμενες ημέρες; Τι θα κάνει;

Σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Times του Λονδίνου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στο άρθρο υποστηρίζεται πως οι απειλές του Τούρκου Προέδρου έχουν υποτιμηθεί και πως ο κ. Ερντογάν έχει κάθε λόγο να επιτρέψει στους παράνομους μετανάστες και στους πρόσφυγες να περάσουν στην Ευρώπη, προκαλώντας χάος το καλοκαίρι του 2017. Ένα καλοκαίρι που η Ελλάδα αναμένεται να δεχτεί τον αριθμό ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων τουριστών, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο που θα κάνει τους τουρίστες να μην έρθουν στην Ελλάδα…

Στο άρθρο υποστηρίζεται πως η ΕΕ παραπλάνησε την Τουρκία στο θέμα της ένταξής της στην Ένωση, κάτι που παίζει μεγάλο ρόλο στην τεταμένη κατάσταση μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ.

Επίσης, το άρθρο γράφει πως η ΕΕ ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να γίνει η Τουρκία πλήρες μέλος της, εξαιτίας του αυξανόμενου πληθυσμού της, της Μουσουλμανικής ταυτότητας και της εγγύτητας σε εμπόλεμες περιοχές, παρόλο που από το 1999 η Τουρκία βρίσκεται σε καθεστώς υποψήφιας χώρας.
Στο άρθρο τονίζεται πως τα κεντροδεξιά κόμματα της ΕΕ θυμήθηκαν την Χριστιανική τους ταυτότητα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2004 στο Λονδίνο και του 2005 στην Μαδρίτη και απέτυχαν να αποκαλύψουν τα άσχημα νέα στην Τουρκία, υποσχόμενα ειδικό καθεστώς συνεργασίας με προνόμια.

Το πρόβλημα βέβαια μιας σύγκρουσης ΕΕ-Τουρκίας, θα το επωμιστεί κυρίως η Ελλάδα, που θα δεχτεί τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Η μόνη σωτηρία είναι ο άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία, η διάλυση του Ισλαμικού Κράτους, ώστε οι Σύριοι πρόσφυγες να οδηγηθούν πίσω στην πατρίδα τους και να ζήσουν ξανά με ασφάλεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου