Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ταξιδιωτική οδηγία κόλαφος από ΗΠΑ και Ισραήλ για την Τουρκία

Σε ταξιδιωτική οδηγία αποφυγής της Τουρκίας ή ακόμη και άμεσης εγκατάλειψης της χώρας προέβησαν σήμερα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, εξαιτίας φόβου για τρομοκρατικά χτυπήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του State Department, οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην νοτιοανατολική Τουρκία, συμπεριλαμβανόμενης της πόλης των Αδάνων όπου βρίσκεται η ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ. Επίσης, τους ζητείται να αποφεύγουν τουριστικά μέρη, θρησκευτικούς χώρους και νυχτερινά κέντρα.

Μάλιστα, η ανακοίνωση του State Department υπενθυμίζει στους Αμερικανούς (και σε όλο τον κόσμο) πως εξαιτίας της επέκτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Τουρκία τουλάχιστον έως τις 18 Απριλίου, οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν διευρυμένες εξουσίες και πολλές φορές η κυβέρνηση κόβει το internet, ενώ υπάρχουν περιστατικά που Αμερικανοί πολίτες συλλαμβάνονται και δεν έχουν επαφή με δικηγόρο ή τις οικογένειές τους. Επίσης, γίνεται αναφορά στα περιστατικά σύλληψης πολιτών ακόμη και με διπλή υπηκοότητα, μια σαφής αναφορά στον δημοσιογράφο που κρατείται με Τουρκική και Γερμανική υπηκοότητα.


«Ξένοι και Αμερικανοί τουρίστες αλλά και ομογενείς στοχοποιούνται από τρομοκρατικές ομάδες με σκοπό την απαγωγή ή την δολοφονία» γράφει το State Department.

Ταυτόχρονα, σε παρόμοια ή και πιο σκληρή ανακοίνωση προχώρησε και το Ισραήλ, που καλεί τους πολίτες του να μην επισκέπτονται την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, εξαιτίας πολύ αυξημένου κινδύνου τρομοκρατικών χτυπημάτων από το Ισλαμικό Κράτος.

Ειδική αναφορά γίνεται στην χερσόνησο του Σινά, έναν αγαπημένο τόπο διακοπών των Ισραηλινών, όπου ζητείται από τους Ισραηλινούς να το εγκαταλείψουν και να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζουμε πως σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας για τις συγκρούσεις στο Σινά μεταξύ του Αιγυπτιακού στρατού και τζιχαντιστών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Ισραηλινοί πολίτες καλούνται επίσης να είναι προσεκτικοί και στα ταξίδια τους στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ινδία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου