Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Σφάζονται Γερμανία και Τουρκία (όλες οι εξελίξεις)

Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας. Το κακομαθημένο και παραχαϊδεμένο τέκνο της Γερμανίας υψώνει φωνή στον διαχρονικό του πάτρωνα, με βαρύς χαρακτηρισμούς.

Μετά την φυλάκιση του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου και ανταποκριτή της Die Welt στην Τουρκία και την άρνηση των Γερμανικών Αρχών σε Τούρκους πολιτικούς να μιλήσουν ενόψει δημοψηφίσματος στους Τούρκους ψηφοφόρους που διαβιούν στην Γερμανία, οι πύρινες κορώνες από την πλευρά της Τουρκίας δεν έχουν σταματημό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η Γερμανία «πρέπει να δικαστεί επειδή βοηθά και υποθάλπει τρομοκράτες» καθώς «επιτρέπει στους Κούρδους ηγέτες του ΡΚΚ να διοργανώνουν ομιλίες, ενώ απαγορεύει στους Τούρκους ηγέτες να απευθυνθούν στις Τουρκικές κοινότητες».

«Θα συμμετείχα σε ομιλία μέσω βίντεο, αλλά το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε μέσα σε 2 ώρες, κάτι που αποτελεί φαινόμενο και δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά στον κόσμο και μου απαγόρεψε να μιλήσω» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε:
«Η ακύρωση των ομιλιών είναι μια πολύ άτυχη απόφαση, κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Οι Γερμανικές αρχές θα πρέπει να προσέξουν την συμπεριφορά τους. Επιτρέπουν τις ομιλίες αντιπροσώπων τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά εναντιώνονται σε όσους σηκώνουν την Τουρκική σημαία και σε όσους αγαπούν την χώρα τους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό καθώς δεν μπορούν να μπαίνουν εμπόδια στη δημοκρατία».

Ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, συντηρώντας την ίδια επιθετική ρητορική δήλωσε για την Γερμανία και την Ολλανδία, που επίσης απαγόρεψε ομιλίες Τούρκων πολιτικών ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου:
«Κανείς σας δεν μπορεί να μας απαγορεύσει. Θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε και θα συναντάμε τους πολίτες μας».

Απευθυνόμενος μάλιστα προς την Ολλανδία είπε:
«Τι σημαίνει πως δεν μπορούμε να μιλάμε σε δημόσιους χώρους; Που είναι η δημοκρατία; Που είναι οι ελευθερίες; Που είναι η ελευθερία της έκφρασης; Μας δίνετε μαθήματα, αλλά εσείς τι κάνετε; Είναι αυτή η αντίληψή σας για την ελευθερία; Μπορούμε να συναντάμε τους πολίτες μας. Τα μηνύματα που θα δώσουμε είναι συμβατά με τις χώρες. Τα μηνύματά μας απευθύνονται στους πολίτες μας ώστε να συνεισφέρουν στις χώρες».
 

Το θέμα του ΡΚΚ σχολίασε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου:
«Εσείς επιτρέπετε στους εκπροσώπους του ΡΚΚ να βγάζουν λόγους μέσω τηλεφώνου, αλλά δεν επιτρέπετε στον Τούρκο πρόεδρο να μιλήσει».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών είπε:
«Πρέπει να βλέπετε την Τουρκία ως ισότιμο εταίρο. Η Τουρκία δεν  βρίσκεται υπό τις διαταγές σας. Δεν είστε το αφεντικό της Τουρκίας. Δεν είστε εσείς πρώτης κατηγορίας και η Τουρκία δεύτερης. Εμείς, δεν σας συμπεριφερόμαστε έτσι. Πρέπει να συμπεριφέρεστε στην Τουρκία ως ίσο εταίρο».

Στον χορό των δηλώσεων πήρε μέρος και ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης:
«Η Τουρκική δικαιοσύνη είναι πιο ανεξάρτητη από την Γερμανική» είπε ο Μπεκίρ  Μποζντάγκ.

Ο Τούρκος υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε και απείλησε, ταυτόχρονα:
«Όσοι υψώνουν το νέο ιδεολογικό και πνευματικό τείχος του Βερολίνου, καταστρέφουν την δημοκρατία. Εάν οι δημοκρατικές συναθροίσεις απαγορεύονται, τότε γεωγραφικά και πολιτικά συρματοπλέγματα δημιουργούνται ενάντια στη δημοκρατία. Αντιμεταναστευτικές, αντισημιτικές, ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές πολιτικές κινήσεις είναι ενάντια στους νόμους της ΕΕ. Πράξεις που ισοδυναμούν με τα προηγούμενα και μας αποτρέπουν από το να απευθυνθούμε στους πολίτες μας, θέτουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία σε λάθος χέρια. Η χώρα που μας απαγορεύει να συναντήσουμε τους πολίτες μας θα πρέπει να καταλάβει πως οι συνέπειες των πράξεών της θα αποδυναμώσουν τις δημοκρατικές αξίες».

Πάντως, όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί, σε κάποιο σημείο των δηλώσεών τους, ανέφεραν πως ο σκοπός των απαγορεύσεων των ομιλιών των Τούρκων πολιτικών προς τους Τούρκους πολίτες στην Γερμανία και την Ολλανδία, είναι για να κερδίσει το «όχι» στο Τουρκικό δημοψήφισμα

Επίσης, κατηγορούν τους ευρωπαίους πως «θέλουν να εμποδίσουν την ανάδειξη μιας ισχυρής Τουρκίας», ενώ «αν κριθεί απαραίτητο, θα απαντήσουν με κάθε τρόπο».

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει:
«Οι Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι όταν οι Τούρκοι υπουργοί έρχονται στη Γερμανία, θα πρέπει να μιλούν με τους Γερμανούς υπουργούς. Υπό αυτή την πίεση δεν θα σας μιλήσουμε. Αν θέλετε να διατηρήσετε τις σχέσεις σας μαζί μας, θα πρέπει να μάθετε να συμπεριφέρεστε. Αυτό είναι το μήνυμά μας στη Γερμανία»!

Αν όλες αυτές οι δηλώσεις των Τούρκων πολιτικών, δεν έχουν κάνει τους Ευρωπαίους να καταλάβουν τι σημαίνει Τουρκία, τότε δεν υπάρχει μέλλον στην Ευρωπαϊκή δήθεν Ένωση…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου