Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Γερμανία για ναζιστικές πρακτικές

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί με ακόμη πιο σκληρό τρόπο τη Γερμανία, εξαιτίας της μη έκδοσης άδειας για ομιλίες Τούρκων πολιτικών προς τα 3 εκατομμύρια Τούρκων που ζουν στη Γερμανία.

Σε ομιλία του σε γυναικείο ακροατήριο στην Κωνσταντινούπολη, ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε αναφερόμενος στη Γερμανία:
«Οι πρακτικές σας δεν διαφέρουν από τις πρακτικές των Ναζί στο παρελθόν. Νόμιζα πως η Γερμανία είχε αφήσει πίσω της εδώ και πολλά χρόνια της Ναζιστικές πρακτικές. Έκανα λάθος».

Η ακύρωση των ομιλιών των Τούρκων Υπουργών στην Γερμανία, έχει κάνει τους Τούρκους να πιστεύουν και να διακηρύσσουν πως η Γερμανία εργάζεται κατά του ΝΑΙ στο προσεχές δημοψήφισμα και επομένως κατά του Προέδρου Ερντογάν που θέλει να αποκτήσει υπερεξουσίες μέχρι το 2029.

Επιπλέον, Τουρκικές εφημερίδες θέτουν το ερώτημα του κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών!



Αυτό που ενοχλεί σφόδρα τους Τούρκους είναι η παραχώρηση άδειας από τη Γερμανία σε Κούρδους αγωνιστές για ομιλίες σε Κουρδικό κοινό. Η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες το ΡΚΚ και όσους το υποστηρίζουν και έτσι πιστεύει πως η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες.


Διαβάστε επίσης:
Σφάζονται Γερμανία και Τουρκία (όλες οι εξελίξεις)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου