Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Μεντβέντεβ: «μη ρισκάρετε ένα παιχνίδι σκάκι με τον θάνατο»

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεβ προειδοποιεί την Δύση για την καταστροφή της ανθρωπότητας, εάν χρησιμοποιηθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία για την βίαιη διάλυση μιας πυρηνικής δύναμης (της Ρωσίας).


Ο κ. Μεντβέντεβ είπε ότι η προσπάθεια διάλυσης της Ρωσίας, όπως έγινε με την Σοβιετική Ένωση, θα αποτελέσει την «ημέρα της κρίσης» για την ανθρωπότητα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail.

Πρόκειται για «ονειρώξεις των ανώμαλων Αγγλοσαξόνων» που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να «παραλύσουν» τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ήθελαν «να μας κόψουν σε κομματάκια» όπως το 1991 την Σοβιετική Ένωση, κάνοντας λόγο για συνέπειες αποκάλυψης μιας «βίαιης διάλυσης μιας πυρηνικής δύναμης».

Τα πυρηνικά όπλα ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρηθεί ασφαλής η Ρωσία, είπε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεβ που είναι αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεβ θεωρούνταν πιο φιλελεύθερος από τον μέντορά του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά πλέον δείχνει σκληρότερος. Ήταν Πρόεδρος της Ρωσίας την περίοδο 2008 – 2012, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν Πρωθυπουργός.

Σε εφαρμογή μηνυμάτων που χρησιμοποιεί ο Ντιμίτρι Μεντβέντεβ έγραψε:
«Είναι η ονείρωξη των διεστραμμένων αγγλοσαξόνων, που κοιμούνται με τη κρυφή σκέψη για τη διάλυση του κράτους μας, σκέφτονται πώς θα μας κάνουν κομμάτια, πως θα μας κόψουν σε μικρά κομμάτια. Τέτοιες προσπάθειες είναι πολύ επικίνδυνες και δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Αυτοί οι ονειροπόλοι αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάλυση μιας πυρηνικής δύναμης είναι παρτίδα σκακιού με τον θάνατο, στην οποία είναι γνωστό πότε ακριβώς έρχεται το ματ: η ημέρα της Κρίσης για την ανθρωπότητα». Ο κ. Μεντβέντεβ κατέληξε λέγοντας ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι «η καλύτερη εγγύηση για τη διαφύλαξη της Μεγάλης Ρωσίας».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου