Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ENI: ο αγωγός EastMed θα είναι έτοιμος ως το 2025

Μπορεί η Ελληνική κυβέρνηση να καθυστερεί αδικαιολόγητα την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της δυνητικής Ελληνικής ΑΟΖ, όμως οι Ευρωπαίοι που αισθάνονται το φάντασμα της έλλειψης ενέργειας πάνω από το κεφάλι τους θέλουν την άμεση εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της ανατολικής Μεσογείου


Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters ο Guido Brusco, εκτελεστικός διευθυντής της Ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, δήλωσε σήμερα από το Μιλάνο ότι ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed θα είναι πλήρως λειτουργικός ως το 2025.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που σχεδιάζεται εδώ και χρόνια, θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Ελπίζουμε στο φυσικό αέριο που θα μεταφέρει ο αγωγός EastMed να συμπεριληφθούν και τα αποθέματα που βρίσκονται στο υπέδαφος της Ελλάδας και γιατί όχι και της Αιγύπτου. Ίσως η Ελληνική κυβέρνηση αναγκαστεί να επιταχύνει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης των πλούσιων κοιτασμάτων που υπάρχουν στο υπέδαφος της Ελλάδας, υπό την πίεση για άμεση τροφοδοσία της Ευρώπης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου