Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Η Τουρκία δεν πληρώνει τους μισθοφόρους στη Λιβύη

Ένταση επικρατεί στο στρατόπεδο των μισθοφόρων από τη Συρία που η Τουρκία μετέφερε στη Λιβύη, καθώς δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες, ενώ δεν πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες αλλαγές με νέους.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Σύριοι μισθοφόροι που έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη από την Τουρκία δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους εδώ και 5 μήνες, ενώ τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από το στρατόπεδο Al Yarmouk. Οι μισθοφόροι απειλούνται με πολύ αυστηρές και βάρβαρες τιμωρίες σε περίπτωση που εξέλθουν του στρατοπέδου.

Η Τουρκία έχει διακόψει την εναλλαγή των μισθοφόρων και την μεταφορά τους στη Συρία εδώ και πολύ καιρό. Οι μισθοφόροι ζητούν να επιστρέψουν στη Συρία εξαιτίας των κακών συνθηκών διαβίωσης, της κακής συμπεριφοράς των ανωτέρων τους και την μη καταβολή του μισθού. Μάλιστα, ετοιμάζουν διαδηλώσεις κατά των ενεργειών της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας συμφιλίωσης με το καθεστώς Άσαντ, καθώς προέρχονται από τους αντάρτες που προσπαθούν να τον ανατρέψουν.

Για την προσπάθεια της Τουρκίας για συμφιλίωση με τον Άσαντ, διαβάστε στο δημοσίευμα του CosmoStatus ΕΔΩ.

Πριν από λίγες ημέρες, η Ινδία κατηγόρησε την Τουρκία στον ΟΗΕ για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Λεπτομέρειες διαβάστε στο δημοσίευμα του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου