Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Εντολή ΗΠΑ σε πετρελαϊκές εταιρείες: μειώστε τις εξαγωγές στην Ευρώπη

Την ώρα που οι Ευρωπαϊκές χώρες ψάχνουν απεγνωσμένα εναλλακτικές πηγές προμήθειας πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς οι Ρωσικές κάνουλες έκλεισαν, η Αμερικανική κυβέρνηση ζητά τον περιορισμό των εξαγωγών πετρελαίου.


Μέσα στον Αύγουστο, η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm μέσω επιστολής προς τα επτά μεγαλύτερα διυλιστήρια που βρίσκονται στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ζήτησε περιορισμό των εξαγωγών.

Στην αποκάλυψη προχώρησε η εφημερίδα Wall Street Journal καθώς απέκτησε αντίγραφο της επιστολής η οποία δεν γνωστοποιήθηκε στα ΜΜΕ.

«Δεδομένου του ιστορικού επιπέδου των αμερικανικών εξαγωγών διυλισμένων προϊόντων, σας προτρέπω και πάλι να εστιάσετε βραχυπρόθεσμα στην δημιουργία αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αντί να πουλάτε τα αποθέματα και να αυξάνετε περισσότερο τις εξαγωγές» αναφέρεται στην επιστολή.

«Ελπίζουμε ότι οι εταιρείες θα ασχοληθούν προληπτικά με την ανάγκη αυτή. Εάν δεν συμβεί, η Κυβέρνηση θα χρειαστεί να εξετάσει πρόσθετες Ομοσπονδιακές απαιτήσεις ή άλλα έκτακτα μέτρα» τονίζεται στην επιστολή.

Η Αμερικανίδα Υπουργός Ενέργειας προειδοποιεί ότι τα αποθέματα βενζίνης στην Ανατολική ακτή είναι στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας, ενώ τα αποθέματα ντίζελ είναι σχεδόν 50% χαμηλότερα από τον μέσο όρο της πενταετίας.

Η κίνηση αυτή της Αμερικανικής κυβέρνησης έγινε λίγο μετά την προτροπή από τον Αμερικανό Πρόεδρο για μείωση της τιμής των τιμών των καυσίμων, που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η τιμή του γαλονιού από 5 σε 3,88 δολάρια. Θυμίζουμε πως 1 γαλόνι ισούται με 3,785 λίτρα. Άρα μπορούμε να πούμε κατά προσέγγιση, πως στις ΗΠΑ το 1 λίτρο βενζίνης κοστίζει 1 ευρώ ή λίγο περισσότερο.

Η Αμερικανική κυβέρνηση φοβάται πως μια άνοδος των τιμών των καυσίμων, συνέπεια των κλιματικών φαινομένων που πλήττουν κάθε φθινόπωρο τις ΗΠΑ λόγω του περιορισμού της παραγωγής από τις πλατφόρμες άντλησης του νότου, θα έχει άσχημο αντίκτυπο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η επιστολή της Jennifer Granholm αποτελεί χαστούκι στους Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να απεξαρτηθούν από τις Ρωσικές πηγές ενέργειας, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της WSJ.

Ο περιορισμός της εξαγωγής καυσίμων αποτελεί μια ακόμη αντιπαραγωγική πολιτική της κυβέρνησης των Δημοκρατικών για τα ορυκτά καύσιμα, η οποία θα οδηγήσει σε άνοδο τις παγκόσμιες τιμές, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανικών εισαγωγών. Το μπούλινγκ της Υπουργού Ενέργειας στις ενεργειακές εταιρείες δείχνει ότι δεν έχει ιδέα από τις αγορές ενέργειας, καταλήγει το δημοσίευμα της WSJ.

Η αποκάλυψη της WSJ αποδεικνύει ότι στον σύγχρονο κόσμο η κάθε σοβαρή χώρα κοιτάζει πρώτα τα δικά της συμφέροντα και προσπαθεί να εξασφαλίσει την ευημερία των δικών της πολιτών. Στην Ευρώπη, οι (εκ του αποτελέσματος) ανίκανοι ηγέτες της, προτάσσουν ουμανιστικές ιδεολογίες και πράσινα άλογα, αντί να κάνουν το αυτονόητο: να θωρακίζουν ενεργειακά, οικονομικά και στρατιωτικά τις χώρες και τα σύνορα της Ευρώπης.

Όταν θα ξυπνήσουν (ηγέτες και λαός), θα είναι αργά για την Ευρώπη…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου