Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Gatestone Institute: Στην Ευρώπη μειώνονται οι Χριστιανοί και αυξάνονται οι Μουσουλμάνοι

«Ο πολιτισμός είναι οτιδήποτε συγκεντρώνεται γύρω από τη θρησκεία» είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας και Υπουργός Πολιτισμού André Malraux, καταλήγοντας: «ο πολιτισμός μας είναι ανίκανος να χτίσει έναν ναό ή έναν τάφο. Θα αναγκαστεί να βρει τις βασικές αξίες του ή θα καταρρεύσει». Τα λόγια του αφορούσαν την «αφύπνιση του Ισλάμ» που τη δεκαετία του 1950 απείλησε τη σταθερότητα του Μαρόκου.


Η γνωστή δεξαμενή σκέψης Gatestone Institute δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δείχνει την αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης και την ταυτόχρονη αύξηση των μουσουλμάνων, που θέλουμε δεν θέλουμε, αποσταθεροποιούν την ήπειρο με τα ξένα προς τους Ευρωπαίους ήθη, έθιμα και νοοτροπία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Γαλλία το 65% των Καθολικών που εκκλησιάζονται την Κυριακή είναι άνω των 50 ετών. Αντίθετα, οι Μουσουλμάνοι στα τζαμιά είναι κάτω των 50 ετών σε ποσοστό 73%.

Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύτηκε στη Γαλλία, το 2100 θα υπάρχουν 10.000 ενεργά τζαμιά και 10.000 άδειες εκκλησίες. Κάθε 15 ημέρες ανοίγει ένα τζαμί στη Γαλλία, ενώ στην ίδια περίοδο καταστρέφεται ένα χριστιανικό κτίριο.

Τη δεκαετία του 1980 ελάχιστες ήταν οι γυναίκες που είχαν καλυμμένο με κάποιον τρόπο, λίγο ή περισσότερο, το κεφάλι τους και το πρόσωπό τους. Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή σήμερα χαρακτηρίζεται ως επανισλαμοποίηση των μουσουλμανικών κοινωνιών, κάτι που λαμβάνει ταυτόχρονα και πολιτική και γεωπολιτική διάσταση. Αποτελεί μέρος πολιτικής κατάκτησης, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Η Γαλλία, λόγω του αποικιακού συμπλέγματος και του αισθήματος ενοχής, προσδοκά μια νομική και πολιτική κατάσταση που δεν της έχει (ακόμη) επιβληθεί, αλλά η οποία θα μπορούσε να είναι η ημέρα στην οποία το Ισλάμ θα αποτελεί πλειοψηφία και επομένως θα είναι σε θέση να κυβερνήσουμε τη χώρα μας… Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική. Πριν γίνει δραματική, είναι επείγον να βάλουμε ένα τέλος στις παραχωρήσεις που πολλαπλασιάζουν τον ισλαμισμό καθώς κρύβονται πίσω από τις αξίες μας. Γιατί με αυτόν τον τρόπο διαγράφουμε τον δικό του πολιτισμό» είχε γράψει η Annie Laurent, στο Boulevard Voltaire, στις 19 Μαΐου 2022.

Ο χριστιανισμός στη Γερμανία δείχνει ισχυρός, αλλά στην πραγματικότητα καταρρέει. Πάστορες και επίσκοποι όπως και πολλοί λαϊκοί που συμμετέχουν ενεργά στις λειτουργίες, βλέπουν τοπία ανθισμένα, όπου στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από την έρημο, έγραψε ο Markus Günther στην Frankfurter Allgemeine Zeitung στις 29 Δεκεμβρίου του 2014.

«Μουσουλμάνοι, οι νικητές της δημογραφικής αλλαγής» ήταν το πρωτοσέλιδο της Die Welt. «Αμερικανοί ερευνητές προβλέπουν για πρώτη φορά στην ιστορία ότι θα υπάρχουν περισσότεροι Μουσουλμάνοι από Χριστιανοί. Οι κοινωνίες αλλάζουν. Ακόμη και της Γερμανίας».

Στο Τρίερ της Γερμανίας, όπου γεννήθηκε ο Καρλ Μαρξ, η Μητρόπολη ανακοίνωσε μια άνευ προηγουμένου περικοπή του αριθμού των ενοριών που, τα επόμενα χρόνια, θα μειωθεί από 900 σε 35.

Η έγκυρη Βελγική εφημερίδα L’ Echo, έγραψε: «Οι Βρυξέλλες ήταν στην πρώτη γραμμή της εκκοσμίκευσης πριν έρθουν αντιμέτωπες με την ενεργή μουσουλμανική κοινότητα. Η πρώτη θρησκεία στις Βρυξέλλες σήμερα είναι το Ισλάμ» σε ποσοστό 33,5%, ενώ θα αποτελούν πλειοψηφία το 2030.

Στην Ισπανία η εγκατάλειψη του Χριστιανισμού είναι τεράστια σύμφωνα με την El Pais. Στην Βαρκελώνη κλείνουν οι εκκλησίες λόγω της έλλειψης πιστών. Από τις 208 εκκλησίες, έχουν απομείνει 48. Το 2015 υπήρχαν 1334 τζαμιά στην Ισπανία. Το 2018 έφτασαν τα 1632.

Στην Αυστρία, το 2046 το 20% των κατοίκων θα είναι μουσουλμάνοι έγραψε η εφημερίδα Die Welt.

Στην Ελλάδα των επαγγελματιών δικαιωματιστών, αυτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των άλλων και ποτέ των Ελλήνων, αυτών που κόπτονται για τις «μειονότητες» αλλά ποτέ για την πλειοψηφία, λες και δεν είναι και οι ίδιοι Έλληνες, όλα αυτά φαντάζουν «ακραία», «ισλαμοφοβικά» ακόμη και «ρατσιστικά».

Είναι κακό να είναι κάποιος Μουσουλμάνος; Όχι βέβαια! Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Όπως είναι υποχρέωσή του να σέβεται την χώρα στην οποία ζει, να σέβεται τους νόμους της Ευρώπης, να σέβεται τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της Ευρώπης. Εάν τα σέβεται όλα αυτά και δεν προσπαθεί να επιβάλλει τον ισλαμικό νόμο (Σαρία) στην Ευρώπη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εάν όμως προσπαθεί να μετατρέψει την Ευρώπη σε θεοκρατικό χαλιφάτο τύπου Ταλιμπάν ή Ισλαμικού Κράτους, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου