Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΤΙΑ στον ουρανό της Ουκρανίας σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση!

Οι αστρονόμοι παρατήρησαν δεκάδες ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό της Ουκρανίας που «δεν μπορούν να αναγνωριστούν επιστημονικά»!


Οι ουρανοί πάνω από το Κίεβο κατακλύζονται από άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO), σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το Κύριο Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Live Science.

Δεδομένου ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν εγκλωβιστεί σε έναν πόλεμο πολλών μηνών που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αεροπλάνα και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (drone), είναι πιθανό ότι πολλά από τα αποκαλούμενα UFO να είναι στρατιωτικά εργαλεία που εμφανίζονται φευγαλέα και δεν μπορούν να αναγνωριστούν, εικάζει η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στη βάση δεδομένων arXiv (αλλά δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί επίσημα) περιγράφει τις ενέργειες που έκαναν οι Ουκρανοί αστρονόμοι για να παρακολουθήσουν τα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα αντικείμενα χαμηλής ορατότητας στον ουρανό κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από το Κίεβο και τα γύρω χωριά. Χρησιμοποιώντας ειδικά βαθμονομημένες κάμερες σε δύο μετεωρολογικούς σταθμούς στο Κίεβο και τη Βιναρίβκα, ένα χωριό περίπου 120 χιλιόμετρα νότια, οι αστρονόμοι παρατήρησαν δεκάδες αντικείμενα «που δεν μπορούν επιστημονικά να αναγνωριστούν ως γνωστά φυσικά φαινόμενα» αναφέρεται στην έκθεση.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες τείνουν να αναφέρονται στα αντικείμενα ως UAP, συντομογραφία για το Μη Αναγνωρισμένα Εναέρια Φαινόμενα.

«Παρατηρούμε έναν σημαντικό αριθμό αντικειμένων των οποίων η φύση δεν είναι ξεκάθαρη», έγραψε η ομάδα. «Τα βλέπουμε παντού».

Οι ερευνητές χώρισαν τις παρατηρήσεις των UAP σε δύο κατηγορίες: «κοσμικά» και «φαντάσματα». 

Τα «κοσμικά» είναι φωτεινά αντικείμενα που είναι φωτεινότερα από το φόντο του ουρανού. Αυτά τα αντικείμενα χαρακτηρίζονται με ονόματα πουλιών - όπως «γρήγορο», «γεράκι» και «αετός». Έχουν παρατηρηθεί να πετούν μόνα τους και σε «σμήνη», αναφέρεται στην έκθεση.

Τα «φαντάσματα» είναι σκοτεινά αντικείμενα, που συνήθως εμφανίζονται «εντελώς μαύρα», σαν να απορροφούν όλο το φως που πέφτει πάνω τους, αναφέρει η ομάδα. 

Συγκρίνοντας παρατηρήσεις από τα δύο συμμετέχοντα παρατηρητήρια, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι τα φαντάσματα έχουν πλάτος από 3 έως 12 μέτρα και μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητες έως 53.000 km/h. Συγκριτικά, ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 24.000 km/h, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Μη Διάδοσης Όπλων.

Οι ερευνητές δεν προχώρησαν σε εικασίες για το τι μπορεί να είναι αυτά τα UFO. Αντίθετα, η εργασία τους εστιάζει στις μεθόδους και τους υπολογισμούς που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση των αντικειμένων. Ωστόσο, σύμφωνα με μια έκθεση του 2021 από το Γραφείο του Διευθυντή Πληροφοριών των ΗΠΑ (ODNI), είναι πιθανό ότι τουλάχιστον ορισμένα UAP να είναι «τεχνολογίες που αναπτύσσονται από την Κίνα, τη Ρωσία, άλλο έθνος ή μια μη κυβερνητική οντότητα».

Δεδομένης της συνεχιζόμενης Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, είναι εύλογο να υποπτευόμαστε ότι ορισμένα UAP που περιγράφονται στη νέα έκθεση ενδέχεται να συνδέονται με ξένες τεχνολογίες επιτήρησης ή στρατιωτικές.

Σύμφωνα με την έκθεση ODNI, άλλες πιθανές εξηγήσεις για το UAP περιλαμβάνουν την «εναέρια ακαταστασία» δηλαδή πουλιά και μπαλόνια, ατμοσφαιρικά φαινόμενα όπως κρύσταλλοι πάγου ή απόρρητα κυβερνητικά πειράματα. Πάντως, ούτε οι εκθέσεις των ΗΠΑ ούτε της Ουκρανίας εγείρουν θέμα εξωγήινων επισκεπτών.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναθέρμανε το ενδιαφέρον της για τις έρευνες UAP το 2017, όταν πολλά βίντεο που τραβήχτηκαν από αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης. Τα διαβόητα πλέον βίντεο έδειχναν άγνωστα αεροσκάφη να κινούνται με φαινομενικά ακατόρθωτους τρόπους, χωρίς εξήγηση.

Η κυβέρνηση στη συνέχεια αποχαρακτήρισε το υλικό και πρόσφατα αποκάλυψε ότι υπάρχουν περισσότερα βίντεο του στρατού με συναντήσεις με UAP, αν και το Υπουργείο Άμυνας δεν θα τα δημοσιεύσει λόγω «θεμάτων εθνικής ασφάλειας». Μέσα στο έτος, το Κογκρέσο ενέκρινε χρηματοδότηση προς το Υπουργείο Άμυνας για να ανοίξει ένα νέο γραφείο που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στη διαχείριση αναφορών για θεάσεις UFO από τον στρατό των ΗΠΑ.

Οι συντάκτες της έκθεσης UAP από την Ουκρανία προσθέτουν ότι η Εθνική Ακαδημία Επιστημών της χώρας ενδιαφέρεται να συμβάλει σ’ αυτή τη συνεχιζόμενη έρευνα, καταλήγει το δημοσίευμα του Live Science.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πως παρά το ότι ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Ουκρανοί μπορούν να εξηγήσουν το τι βλέπουν να πετά με ταχύτητες διπλάσιες από αυτές ενός διηπειρωτικού πυραύλου, αρνούνται να παραδεχτούν την πιθανότητα να πρόκειται για κάτι που δεν προέρχεται από τη Γη. Εκτός και αν γνωρίζουν για την ύπαρξη απόρρητης «υπερτεχνολογίας» που είναι προτιμότερο να παραμένει «άγνωστη» και σαφώς δεν προέρχεται από εξωγήινους.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Πενταγώνου: είναι ΑΤΙΑ - UFO (βίντεο)

Νόμος υποχρεώνει το Πεντάγωνο να αποκαλύψει εντός 180 ημερών στοιχεία για τα UFO

Forbes: το 2021 θα είναι η χρονιά των UFO

Ισραηλινός πρώην επικεφαλής διαστημικής ασφαλείας: μιλάμε με εξωγήινους

ΑΤΙΑ απενεργοποίησε 10 πυρηνικούς πυραύλους σε μυστική βάση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου