Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Διαψεύδει τους Τούρκους η Ρωσία για πτήσεις προς τα κατεχόμενα

Σε διάψευση των Τουρκικών δημοσιευμάτων προχώρησε η Ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο, αλλά η ανακοίνωση στο Ria Novosti έχει μια παγίδα.


Ακολουθεί η ανακοίνωση των Ρώσων στο πρακτορείο Ria Novosti, όπου η κατεχόμενη Κύπρος αναφέρεται ως Βόρεια Κύπρος.

Η Ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο αρνείται συνομιλίες για πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κύπρου.

Η πρεσβεία αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις για απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κύπρου.

Η θέση της Ρωσίας για τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν έχει αλλάξει, η Μόσχα δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα απευθείας πτήσεων μεταξύ Ρωσίας και βόρειας Κύπρου, δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος της Ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Το CNN Turk την Τρίτη, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τη διεθνώς μη αναγνωρισμένη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ενδέχεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

«Η Ρωσική πρεσβεία αρνείται οποιεσδήποτε συνομιλίες για άνοιγμα απευθείας πτήσεων», δήλωσε στο RIA Novosti εκπρόσωπος της Ρωσικής πρεσβείας.
«Η Ρωσική Πρεσβεία δεν είχε ποτέ διαπραγματεύσεις γι’ αυτό το θέμα. Δεν κάναμε καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχει συζητηθεί τέτοιο θέμα με κανένα από τα μέρη μέσω της πρεσβείας. Η θέση της Ρωσίας για τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν έχει αλλάξει» είπε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρεσβεία δεν σχολιάζει εικασίες και μη επαληθευμένες αναφορές σε μεμονωμένα μέσα ενημέρωσης.

Προς το παρόν, η στάση της Ρωσίας μπορεί να μην αλλάζει, αλλά αποφεύγει να μιλήσει για κατεχόμενη Κύπρο.

Υπενθυμίζεται πως η γνωστή για τη σοβαρότητά της Τουρκική εφημερίδα Milliyet δημοσίευσε σήμερα εκτενέστατο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία θα προχωρούσε σε έμμεση αναγνώριση της ΤΔΒΚ μέσω απευθείας πτήσεων στο αεροδρόμιο Ερτζάν.
Διαβάστε λεπτομέρειες στο αναλυτικό δημοσίευμα του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



1 σχόλιο:

  1. Γιατί μιλάνε οι Αμερικανοί ή οι Ευρωπαίοι για κατεχόμενη Κύπρο , για ζήτημα Τουρκικης εισβολής και κατοχής ;;;; μιλάει ο Αναστασιάδης ή ο Μητσοτάκης όταν πήγε στην Αμερική για κατεχόμενη Κύπρο;; για ζήτημα Τουρκικης εισβολής και κατοχής ;; δουλεβόμαστε και μεταξύ μας εντάξει το τροπάρι ο κακός Πούτιν κι άγιος ο θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή