Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Προσβολές και αμφισβήτηση κυριαρχίας από την Τουρκία ακόμη και μέσω Λιβύης

Οι Τούρκοι πολιτικοί, συνεχίζουν τις προσβολές κατά της Ελλάδας και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και το Διεθνές Δίκαιο, επειδή δεν μπορούν να επιβάλλουν στην Ελλάδα αυτά που εκείνοι θέλουν.


Με ύβρεις και απειλές συνέχισε το ανθελληνικό παραλήρημα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί λένε ψέματα σε κάθε ευκαιρία και δυσφημούν την Τουρκία. Στην ιατρική βιβλιογραφία αυτό ονομάζεται μυθομανία. Ασθένεια του ψέματος. Τόσο πολύ που πίστεψαν και οι ίδιοι το ψέμα. Τους ευχόμαστε περαστικά» είπε με στόμφο ο Χουλουσί Ακάρ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Aksam ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις ύβρεις του και όλα τα παράλογα που λέει για την Ελλάδα και επίσης είπε ότι αφού η Ελλάδα δεν αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά «παραβιάζει» τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, ουσιαστικά αποσύρεται από αυτές, οι Συνθήκες δεν ισχύουν και η Ελλάδα χάνει την κυριαρχία σε 23 νησιά που είναι γεμάτα Αμερικανικά όπλα.

Ας μη ξεχνάνε όμως οι Τούρκοι ότι δεν αποτελούν συμβαλλόμενο μέλος της Συνθήκης των Παρισίων. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την συγκεκριμένη Συνθήκη. Επομένως δεν δικαιούται να ομιλεί για την συγκεκριμένη Συνθήκη.

«Τα 78 νεκροταφεία μαρτύρων (σ.σ. της Οθωμανικής περιόδου) που έχουμε σε 32 χώρες καθορίζουν τα φυσικά σύνορα της εξωτερικής μας πολιτικής. Το όραμα της Τουρκίας κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τα ανοίγματα στην εξωτερική πολιτική ως μετατόπιση του άξονα. Ενώ η Τουρκία δεν έχει αλλάξει άξονα, καταφέρνει για τα δικά της συμφέροντα να προχωράει με τις διαφορετικές διπλωματικές σχέσεις που έχει συνάψει σε όλο τον κόσμο και έτσι καθορίζει τον δικό της άξονα» είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τουρκική Βουλή ο Πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει ότι τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της Τουρκίας δεν αποτελούν και τα σύνορα της χώρας. Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από την Τουρκία ότι η πολυμελής αντιπροσωπεία της που βρίσκεται στη Λιβύη συμφώνησε με την κυβέρνηση της Τρίπολης και η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες για υδρογονάνθρακες στις περιοχές του παράνομου Τουρκο-λιβυκού μνημονίου, κατά παράβαση του Διεθνούς και Δικαίου και κάθε λογικής στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Η Αθήνα διεμήνυσε με αυστηρότητα ότι δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθεί η οριοθετημένη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε προκλητικά ότι για την συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης δεν δικαιούται να ομιλεί κανείς, καθώς πρόκειται για συμφωνία μεταξύ δύο χωρών, ασχέτως εάν το Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο δεν έχει κατατεθεί στον ΟΗΕ. 

Από την πλευρά του το κοινοβούλιο της Λιβύης που εδρεύει στο Τομπρούκ ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την συμφωνία της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες ζώνες της χώρας, από την Τουρκία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου