Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Ακάρ: Οι δυνάμεις μας στη Λιβύη δεν είναι ξένα στρατεύματα!

Δεν αποτελούν «ξένες» δυνάμεις τα στρατεύματα της Τουρκίας στη Λιβύη, ισχυρίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ, διαστρεβλώνοντας και πάλι την πραγματικότητα.


Την περασμένη Δευτέρα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι η παρουσία του Τουρκικού στρατού στη Λιβύη «δεν αποτελεί ξένη δύναμη». Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU), Abdel-Hamid Dbaiba στην Τρίπολη.

Ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στη Λιβύη δεν αποτελούν ξένη δύναμη, «αλλά μάλλον αποτελούν στοιχεία μιας φιλικής και αδελφικής χώρας προς τη Λιβύη».

Ο Τούρκος Υπουργός πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η στρατιωτική εκπαίδευση σε 5 κέντρα στη Λιβύη και σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι «έτοιμη να παράσχει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει την επανάληψη των συγκρούσεων και της αιματοχυσίας στη Λιβύη».

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει κάνει ειλικρινείς προσπάθειες για να επιτευχθεί αυτάρκεια στη Λιβύη, χωρίς να έχει ατζέντα (σ.σ. να ζητά ανταλλάγματα)».

Τον Ιούνιο, το Τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση για παράταση της αποστολής των Τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη για επιπλέον 18 μήνες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου