Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Νέες συμφωνίες Λιβύης – Τουρκίας και αγορά Akinci

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης Abdul Hamid Dbeibeh, υπό την ιδιότητά του και ως Υπουργός Άμυνας, υπέγραψε δύο συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Hulusi Akar.


Η πρώτη συμφωνία αφορά την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δυνατοτήτων της στρατιωτικής αεροπορίας της Λιβύης, με τη βοήθεια της Τουρκικής τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό.

Η δεύτερη συμφωνία περιλάμβανε πρωτόκολλα εφαρμογής της συμφωνίας ασφαλείας που υπεγράφη από το Προεδρικό Συμβούλιο της πρώην Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) το 2019.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν στο Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία των αρχηγών των επιτελείων των δύο κυβερνήσεων, καθώς και πλήθους αξιωματικών και αξιωματούχων.

Ο υποτακτικός της Τουρκίας που παρανόμως συνεχίζει να ασκεί την εξουσία στην Λιβύη, Abdul Hamid Dbeibeh, επισκέφτηκε και έκθεση οπλικών συστημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λιβύη θα προμηθευτεί Τουρκικά οπλισμένα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη τύπου Akinci. Η Λιβύη θα είναι η πρώτη Αφρικανική χώρα που θα αποκτήσει τον συγκεκριμένο τύπο ΜΕΑ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου