Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Γερμανική και Ισραηλινή σφαλιάρα στην Τουρκία

Στήριξη της Ελλάδας από τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας είχαμε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου στην Αθήνα και την Άγκυρα.


Η στήριξη του Γερμανού Καγκελάριου στην Ελλάδα είναι επιτέλους σαφής. Από την Αθήνα και κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Όλαφ Σόλτς αναφέρθηκε στην επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

«Θέλω να επαναλάβω σήμερα αυτό που έχω πει σε συνέντευξή μου σε εφημερίδα, ότι δεν νοείται κράτη – μέλη της συμμαχίας (του ΝΑΤΟ) να αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία άλλης χώρας του ΝΑΤΟ» είπε ο Γερμανός Καγκελάριος

Η αντίδραση από την Τουρκία ήταν άμεση και έντονη, καθώς γίνεται λόγος για σκανδαλώδη στήριξη της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντζ, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα και κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στήριξε την σημαντική σχέση που διατηρεί το Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Διατηρούμε ισχυρές συνεργασίες με τους φίλους μας στην Ελλάδα και την Κύπρο και τις χώρες του Κόλπου» είπε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας.

Οι δηλώσεις αυτές ικανοποιούν την Αθήνα και εκνευρίζουν την Άγκυρα. Η αλλαγή στάσης αυτών που μέχρι πρόσφατα ουσιαστικά στήριζαν την Τουρκία, προφανώς οφείλεται στο ότι η Τουρκία ξεπέρασε κάθε όριο και αυτό δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτό από κανέναν. Λίγη αυτοκριτική, δεν θα έβλαπτε την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου