Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Γαλλία: «ανόητη» η πρόταση μεταφοράς Ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Η πρόταση του Πούτιν στον Ερντογάν για μεταφορά Ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη, χαρακτηρίστηκε ως «ανόητη» από τη Γαλλία.


Εχθές, κατά την νέα συνάντηση που είχε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε η πρόταση για τη δημιουργία κόμβου μεταφοράς Ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία. Επειδή όπως είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν η Τουρκία είναι πολύ αξιόπιστη, από εκεί το φυσικό αέριο θα μπορεί να πωλείται σε πελάτες στην Ευρώπη.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Στα ΜΜΕ της Ελλάδας, ηλεκτρονικά και μη, υπήρξε μια ανησυχία για την «επιτυχία» της Τουρκίας, όπως ακριβώς κάποιοι ανησύχησαν με την «επιτυχία» της Τουρκίας να αρθούν οι περιορισμοί για την προμήθεια νέων F-16.

Όπως γράψαμε εχθές, «είναι δυνατόν η Ευρώπη που τόσους μήνες προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό φυσικό αέριο που μεταφέρεται μέσω των αγωγών της βόρειας Ευρώπης, να συνεχίσει να εξαρτάται από το Ρωσικό φυσικό αέριο που θα μεταφέρεται από αγωγούς που θα διέρχονται από την Τουρκία;»

Σήμερα, έγινε γνωστό από την Τουρκική πλευρά ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας να συνεργαστεί με τους Ρώσους για την υλοποίηση της πρότασης του Πούτιν. Μάλιστα γνωστοποιήθηκε ότι η καταλληλότερη τοποθεσία για την δημιουργία του ενεργειακού κόμβου είναι η Ανατολική Θράκη.

Σύμφωνα με το AFP η Γαλλική Προεδρία «σνόμπαρε» την πρόταση του Πούτιν κάνοντας λόγο για «ανοησίες».

«Αποτελεί ανοησία η δημιουργία νέων υποδομών που επιτρέψουν περισσότερο Ρωσικό αέριο να εισαχθεί» ανακοινώθηκε από την Γαλλική Προεδρία.

Η όλη κίνηση αποτελεί ένα ακόμη Ρωσικό και Τουρκικό πυροτέχνημα που εξυπηρετεί και τους δύο. Οι Ρώσοι δημιουργούν ακόμη ένα πρόβλημα στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ μέσω της Τουρκίας. Η Τουρκία στέλνει το μήνυμα στις ΗΠΑ ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία ακόμη πιο στενά, εάν δεν της δοθούν τα F-16.

Στο τέλος όμως, όλα θα γυρίσουν ενάντια στην Τουρκία, καθώς αποδεικνύεται πλήρως απρόβλεπτη και αναξιόπιστη για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου