Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ομαδικά παραληρήματα από Τούρκους πολιτικούς

Θέμα της ψυχιατρικής πλέον αποτελούν οι φραστικές και προσβλητικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας μέσω διαστρέβλωσης της λογικής και του Διεθνούς Δικαίου, από τους Τούρκους πολιτικούς, που δεν ανέχονται την αντίσταση της Ελλάδας στα σχέδιά τους για επαναφορά της Οθωμανικής κυριαρχίας στην ανατολική Μεσόγειο υπό τον Ερντογάν.


Ο κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, ο γνωστός γκρίζος λύκος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, παραληρεί για ακόμη μια φορά, σε σχέση με τα νησιά του Αιγαίου.

«Η Ελλάδα παραβίασε τους όρους αυτούς (σ.σ. των Συνθηκών). Όλα τα Τουρκικά νησιά του βορείου Αιγαίου, τα Τουρκικά νησιά που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, αποστρατιωτικοποιημένα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Χίος τα Ψαρά, η Σάμος και η Ικαρία, η κυριαρχία αυτών των νησιών και το δικαίωμα ιδιοκτησίας, οι θαλάσσιες ζώνες τους, όπως και ο εναέριος χώρος τους, βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα».

Από την πλευρά του ο Ομέρ Τσελίκ μίλησε κατά της Ελλάδας και κατά της Κύπρου.

«Η Τουρκία θα αυξήσει περεταίρω τα όπλα και τη στρατιωτική της υποστήριξη στην ΤΔΒΚ από εδώ και στο εξής. Από την ισορροπία δυνάμεων, θα αυξήσει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο σε όλα τα επίπεδα και στον αέρα. Από που όμως ξεκινούν όλα; Οι σύμμαχοί μας στέλνουν λάθος μήνυμα στην Ελλάδα, προκαλώντας την. Έτσι, διαμορφώνεται μια στάση που θα στηρίξει και θα προκαλέσει μια επιθετική στάση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Μεσόγειο».

Ο Ομέρ Τσελίκ, επίσης κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια ότι αυτός  φταίει για την ένταση μεταξύ των δύο χωρών και ζήτησε να του απαγορευτεί να μιλάει για 6 μήνες με έναν χρόνο, ώστε να μειωθεί η ένταση.

«Αυτά που είπε ο Δένδιας… Μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της κρίσης είναι η ρητορική του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είναι ένας πολεμοχαρής, ένας έμπορος διαρκούς έντασης. […] Εάν μάλιστα η Ελλάδα απαγόρευε στον Δένδια να μιλάει για 6 μήνες, για έναν χρόνο, θα είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της έντασης. Θα ήταν ωφέλιμο και για την Ελλάδα. Τόση ένταση, τόσο μεγάλη πίεση, δεν είναι καλό πράγμα».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε καλέσει τον Ελληνικό λαό να μην ξαναψηφίσει τον Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του, προφανώς γιατί δεν υποχωρεί στις απαιτήσεις του και το νέο-οθωμανικό του όραμα.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, κάλεσε προκλητικά και απαξιωτικά την ΕΕ και τα μέλη της να μην υπερβαίνουν τα σύνορά τους.

«Για την χώρα μας δεν έχουν καμία αξία και σημασία οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ελλάδας και της ΕΕ, σχετικά με το μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη εχθές, μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβυκής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. […] Ως εκ τούτου, καλούμε τόσο την ΕΕ, όσο και τα κράτη μέλη της ΕΕ, να μην υπερβαίνουν τα σύνορα και τις εξουσίες τους και να σεβαστούν την κυριαρχία και την ισότητα των κρατών, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις Αρχές του ΟΗΕ».

Ο Πίτερ Στάνο της ΕΕ, με γραπτή του ανακοίνωση εχθές, τάχθηκε πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για ανυπόστατο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Στις 17 Σεπτεμβρίου η Τουρκία έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ που κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, μέσω της στρατιωτικοποίησης των νησιών. 

Θυμίζουμε πως ο Χουλουσί Ακάρ είχε πει πριν λίγες ημέρες ότι αφού η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, οι συνθήκες αυτές δεν ισχύουν πλέον.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου