Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Μήπως έφτασε η ώρα για διακοπή των σχέσεων με την Τουρκία;

Η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη να καθίσει σε τραπέζι συνομιλιών με την Τουρκία, την ώρα που η Τουρκία καθημερινά αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και καθυβρίζει την Ελλάδα.


Η Αίγυπτος διέκοψε τις συνομιλίες με την Τουρκία για την βελτίωση των διμερών σχέσεων καθώς διαπίστωσε ότι η Τουρκία άλλα λέει και άλλα κάνει στην Λιβύη, παραβιάζοντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, θίγοντας τα συμφέροντα της Αιγύπτου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αίγυπτος διακόπτει τις συνομιλίες της με την Τουρκία. Τον Απρίλιο του 2021 είχε συμβεί το ίδιο, εξαιτίας της συμπεριφοράς της Τουρκίας. Για το θέμα διαβάστε στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η Λιβύη με την παρούσα κυβέρνηση (που υποστηρίζει η Τουρκία) δεν έχει δικαίωμα να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες που δεσμεύουν την χώρα για πολλά χρόνια, όπως η συμφωνία με την Τουρκία για καθορισμό θαλάσσιων ζωνών και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Η συμφωνία έχει καταγγελθεί από την Βουλή της Λιβύης, την ΕΕ, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ.
Διαβάστε σχετικά στα άρθρα του CosmoStatus ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Η Τουρκία συνεχίζει από το 1974 να κατέχει παράνομα το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, προφασιζόμενη την προστασία των Τουρκοκυπρίων. Ταυτόχρονα, προχώρησε σε μαζικό εποικισμό της Κύπρου, ενώ μιλά για την «Ελληνοκυπριακή διοίκηση» αναφερόμενη στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διατυμπανίζει ότι είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Τουρκία. Ποιον διάλογο; Της «Γαλάζιας πατρίδας»; Του Casus Belli; Της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου; Της αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας; Της κατοχής της Κύπρου; Των παράλογων Τουρκο-Λιβυκών μνημονίων; Της εξαφάνισης της Ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου; Της μη αναγνώρισης της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως; Της άρνησης να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης; Των πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών και drone πάνω από Ελληνικό έδαφος; Της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού; Των χιλιάδων προκλήσεων διαφόρων τύπων κάθε χρόνο; Για ποιον διάλογο μιλάμε όταν η Τουρκία συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο;

Κατά την άποψή μας, θα πρέπει να ανακληθεί ο Έλληνας πρέσβης από την Άγκυρα και ουσιαστικά να κλείσουν τα σύνορα, ώστε να είναι πολύ δύσκολη η μετάβαση από την μία χώρα στην άλλη και φυσικά να γίνουν εξαιρετικά δύσκολες οι εισαγωγές Τουρκικών προϊόντων στην Ελλάδα. Τρόποι υλοποίησης των προτάσεων υπάρχουν πολλοί. Οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει, καθώς υπάρχει μια διαρκής φοβία προς την Τουρκία και την Ευρώπη, μη μας μαλώσει…

Όχι κύριοι. Αφού μπορεί να ορθώνει ανάστημα η Αίγυπτος, μπορεί και η Ελλάδα, μπορεί και η Κύπρος. Αλλαγή πολιτικής χρειάζεται. Βούληση και θάρρος χρειάζεται. Σωστός σχεδιασμός χρειάζεται. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η Τουρκία αντιλαμβάνεται μόνο το δίκαιο του στρατιωτικά ισχυρού και τις «σφαλιάρες».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου