Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Νέο Τουρκικό δόγμα το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά»

Σε σοκ βρίσκονται θα διεθνή ΜΜΕ που επιτέλους αντιλήφθηκαν τις απειλές του Ερντογάν και της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Τα διεθνή ΜΜΕ, θεωρούν αδιανόητες τις απειλές για εισβολή στην Ελλάδα που έκανε ο Ερντογάν από το Μπαλί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.


Ένα παράδειγμα για το σοκ των Δυτικών ΜΜΕ μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του Bloomberg που δημοσίευσε εχθές το CosmoStatus. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Οι Τούρκοι χτίζουν το νέο τους δόγμα πάνω στο «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», όπως έχτισαν πάνω στο casus belli. Αποτελεί πλέον κάτι περισσότερο από απειλή, αλλά «οριστική αρχή», κάτι που ειπώθηκε και δεν ανακαλείται, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο. Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με εισβολή, εάν η Ελλάδα κάνει κάτι για το οποίο δεν θα είναι σύμφωνη η Τουρκία!

«Τέτοιες προσεγγίσεις, στάσεις κλπ της Ελλάδας υπάρχουν. Αυτό που λέω πάντα, ότι «μια νύχτα μπορούμε ξαφνικά να έρθουμε», αυτό δεν υποχωρεί, είναι βασική μας αρχή. Αυτό για μένα είναι οριστικός λόγος, είναι βασική αρχή. Επομένως, ένα βράδυ ξαφνικά μπορούμε πάλι να πάμε» είπε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των G-20 στο Μπαλί, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γεμίστε (σ.σ. εξοπλίστε) όσο θέλετε τα νησιά. Τίποτα από αυτά δεν θα σας ωφελήσει. Εδώ υπάρχει η Τουρκία. Γι’ αυτό, θα πρέπει να γνωρίζεις καλά τον τόπο και το σπίτι σου. Φυσικά, εάν διαβάσει και το παρελθόν, αν εξετάσει την Ιστορία, θα το καταλάβει αυτό εκεί πολύ καλά. Τα αεροπλάνα που έρχονται, τα όπλα και όλα αυτά, δεν ωφελούν. Αυτή η δουλειά, δεν είναι ζήτημα κόπου και ισχύος. Είναι ζήτημα καρδιάς. Καρδιάς. Εντάξει;» πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.

Από τη μια ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί την Ελλάδα με εισβολή ένα βράδυ και από την άλλη ισχυρίζεται ότι ο εξοπλισμός των νησιών και γενικότερα της Ελλάδας είναι μάταιος. Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην εξοπλίζεται, όταν καθημερινά απειλείται με εισβολή από την Τουρκία;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου