Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Και Ιρανικοί πύραυλοι κατά των Κούρδων

Οι Κούρδοι του Ιράν ανακοίνωσαν πως βάσεις τους και στρατόπεδα προσφύγων στο Ιράκ, δέχτηκαν επίθεση από πυραύλους εδάφους – εδάφους και drone του Ιράν, εχθές αργά το βράδυ.


Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς, 58 τραυματίες, ενώ εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 70 πύραυλοι εδάφους – εδάφους και από drone.

Τα Ιρανικά χτυπήματα έγιναν στο Ιράκ, στην Koya και την Jejnikan. Στην Koya, εκτός από τα στρατόπεδα προσφύγων, χτυπήθηκε και ένα Νοσοκομείο, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ισραηλινής Haaretz.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις στόχευαν «αυτονομιστές και τρομοκράτες», εννοώντας τους Κούρδους.

Πολλοί από τους Κούρδους του Ιράν βρίσκονται σε χαμηλής έντασης αντιπαράθεση με το Ιρανικό καθεστώς από το 1979. Πολλοί από αυτούς έχουν καταφύγει στο βόρειο Ιράκ. Το Ιράν κατηγορεί αυτούς του Κούρδους ότι υποκινούν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά την επίσκεψή του στη Βαγδάτη ο Ιρανός αξιωματικός Esmail Ghaani, απείλησε με εισβολή στο βόρειο Ιράκ (Κουρδιστάν) εάν το Ιράκ δεν «οχυρώσει» τα σύνορά του με το Ιράν κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν κατά των Κούρδων.
Δεν έχουν όμως καταδικάσει τις Τουρκικές επιθέσεις…

Τις Ιρανικές επιθέσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν καταδίκασε και ο κυβερνήτης του, μιλώντας για παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι έδρασαν «μια νύχτα ξαφνικά» σε Συρία και Ιράκ

Ερντογάν: θα υπάρξει και χερσαία επιχείρηση

Απάντησαν οι Κούρδοι: 5 πύραυλοι κατά της Τουρκίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου