Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Το καταπιεστικό και ρατσιστικό καπιταλιστικό σύστημα της Δύσης πρέπει να καταργηθεί»

Η νεαρή «ακτιβίστρια» για το κλίμα που προωθείται και καθοδηγείται από ύποπτες ελίτ και οργανώσεις, εξέφρασε την αντίθεσή της στο «ακραίο σύστημα» που κυριαρχεί στο Δυτικό πολιτικό τοπίο, δηλαδή στην Δημοκρατία και ουσιαστικά ζήτησε την κατάλυσή της.


Η Greta Thunberg έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο «καταπιεστικό» καπιταλιστικό σύστημα της Δύσης κάνοντας έκκληση για μετασχηματισμό. Ο μετασχηματισμός όμως που μπορεί να δώσει τη θέση του στη Δημοκρατία, είναι ο απολυταρχισμός, είτε της Αριστεράς, είτε της Δεξιάς.

Προσπαθώντας να συσπειρώσει ενάντια στο «ακραίο σύστημα» που κυριαρχεί στο πολιτικό τοπίο σε όλες τις Δυτικές χώρες, η Γκρέτα Τούμπεργκ ισχυρίστηκε ότι η τρέχουσα «κανονικότητα» του κόσμου οδήγησε σε κλιματικά ζητήματα. 

«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ ξανά στην κανονικότητα γιατί το κανονικό ήταν ήδη μια κρίση. Αυτό που αποκαλούμε φυσιολογικό είναι ένα ακραίο σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και του πλανήτη. Είναι ένα σύστημα που ορίζεται από την αποικιοκρατία, τον ιμπεριαλισμό, την καταπίεση και τη γενοκτονία από τον λεγόμενο παγκόσμιο Βορρά για τη συσσώρευση πλούτου που εξακολουθεί να διαμορφώνει την τρέχουσα παγκόσμια τάξη μας. Εάν η οικονομική ανάπτυξη είναι η μόνη μας προτεραιότητα, τότε αυτό που βιώνουμε τώρα θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να περιμένουμε» είπε η Γκρέτα Τούμπεργκ στην παρουσίαση του βιβλίου της.

Η παρουσίαση του βιβλίου The Climate Book έγινε στο Royal Festival Hall το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όπου η Σουηδέζα «ακτιβίστρια» ασχολήθηκε με πολιτικά ζητήματα παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα επικεντρωνόταν κυρίως σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το βιβλίο της Τούνμπεργκ, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβάνει συνεισφορές από 100 ειδικούς για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus και της συγγραφέα Naomi Klein.

Εκφράζοντας απόψεις πολιτικά φορτισμένες, η Greta Thunberg χτύπησε τις «ρίζες» της κλιματικής κρίσης, λέγοντας ότι αποτελούνται από «καταπιεστική υπερεξόρυξη (σ.σ. σε ορυχεία) που εκμεταλλεύεται τόσο τους ανθρώπους όσο και τον πλανήτη για να μεγιστοποιήσει τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των λίγων».

Οι σχολιαστές έσπευσαν να επισημάνουν την έμφαση που δίνει η νεαρή Σουηδέζα στην πολιτική, τονίζοντας την αποκάλυψη της (επικίνδυνης) αντικαπιταλιστικής της ατζέντας, η οποία δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

Οι πολιτικές ελίτ θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι οι εξτρεμιστές ακτιβιστές, όπως η Γκρέτα Τούμπεργκ, δεν μιλούν πλέον για την προστασία του πλανήτη μέσω της αυξημένης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς η τεχνολογία προχωρά.

Η Γκρέτα Τούμπεργκ επίσης αναφέρθηκε στο επερχόμενο συνέδριο για το κλίμα Cop27 στο Κάιρο, ως τον χώρο για «πράσινο ξέπλυμα» δικαιολογώντας το γιατί δεν θα παρευρεθεί, λες και όλοι οι ηγέτες που θα παραβρεθούν περίμεναν αγωνιωδώς την εμφάνιση της μικρής Γκρέτα για να ακούσουν τα σοφά της λόγια.

Οι ελίτ που υποστηρίζουν πολιτικά και οικονομικά την Γκρέτα και τις ΜΚΟ που υποτίθεται μάχονται για το κλίμα και την σωτηρία του πλανήτη, άρχισαν να αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Σκοπός τους είναι η πράσινη επανάσταση κατάληψης της εξουσίας, η κατάλυση της Δημοκρατίας και η εγκαθίδρυση απολυταρχικών συστημάτων διακυβέρνησης, αριστερών – ακροαριστερών – αναρχικών – διεθνιστικών βάσεων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από Telegraph και GBnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου