Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Οι Τούρκοι έδρασαν «μια νύχτα ξαφνικά» σε Συρία και Ιράκ

Η Τουρκία επιβεβαίωσε ότι το νέο δόγμα «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» είναι γεγονός. Από τα μεσάνυχτα βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων σε Συρία και Ιράκ.


Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχουν πληροφορίες για χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, όμως η αεροπορία της και τα οπλισμένα drone της, σφυροκοπούν τους Κούρδους στις δύο αυτές χώρες.

Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση Γαμψό Ξίφος κατά του YPG στη βόρεια Συρία και του ΡΚΚ στην περιοχή του Κουρδιστάν, η οποία διεξάγεται «με βάση τα νόμιμα δικαιώματα άμυνας όπως προβλέπονται στο Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία» κατά το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι καταστράφηκαν 89 στόχοι Κούρδων ανταρτών στην Συρία και το Ιράκ από αεροπορικές επιδρομές, ενώ ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η επιχείρηση εντός της επικράτειας των δύο αυτών χωρών έχει σκοπό να εξασφαλίσει την ασφάλεια των 85 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην Τουρκία και να αποτρέψει νέες επιθέσεις εναντίον των Τούρκων.

«Η ώρα του λογαριασμού έχει φτάσει! Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους. Οι φωλιές των τρομοκρατών ισοπεδώνονται με πλήγματα ακριβείας» ανακοινώθηκε από το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Τα σχόλια αυτά αναφέρονται στην τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 6 πολιτών και τον τραυματισμό περίπου 80. Η τρομοκρατική επίθεση έχει αποδοθεί στους Κούρδους, οι οποίοι όμως αρνούνται κάθε ανάμειξη στην βομβιστική επίθεση.
 

Στο Ιράκ, οι Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές έγιναν στην περιοχή του αυτόνομου Κουρδιστάν και συγκεκριμένα στις περιοχές Sinjar, Karaçox, Qandil και Asos.

Η Τουρκία έχει εισβάλλει στο Ιράκ εδώ και 20 χρόνια και έχει δημιουργήσει 14 μεγάλες και, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη 16 μικρότερες στρατιωτικές βάσεις.

Στη Συρία, οι από αέρος επιθέσεις της Τουρκίας σημειώνονται κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών. Όπως μετέδωσε το NTV, για πρώτη φορά η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της Συρίας στα Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Οι Τουρκικές επιδρομές κατά των Κούρδων του SDF έχουν καταγραφεί στα Tal-Rifaat, Ain-Issa και ειδικά στο Κομπάνι. Επίσης έχει πληγεί το Dêrik βόρεια από το Χαλέπι. Επίσης, στην βορειοανατολική Συρία, βομβαρδισμοί έγιναν στην Ayn al-Arab.

Στο Tal Tamr, στόχο αποτέλεσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, στο χωριό Tal Harmal και στη βόρεια Hasakah, όπου οι στρατιωτικές βάσεις καταστράφηκαν ολοκληρωτικά.

Η Τουρκική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η επιχείρηση αυτή θεωρείται και ως μήνυμα προς την Ελλάδα, η οποία κινείται «ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας». Προφανώς, με αυτές τις ανακοινώσεις, η Τουρκία λέει στην Ελλάδα, πως μπορεί να πάθει τα ίδια μια νύχτα. Άλλωστε το νέο δόγμα της Τουρκία είναι το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά». Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: θα υπάρξει και χερσαία επιχείρηση

Και Ιρανικοί πύραυλοι κατά των Κούρδων

Απάντησαν οι Κούρδοι: 5 πύραυλοι κατά της Τουρκίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου