Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Έκκληση των κατοίκων της Συρίας προς τη Διεθνή Κοινότητα για αφύπνιση σε σχέση με τους Τουρκικούς βομβαρδισμούς

Σήμερα, οι κάτοικοι της Raqqah και οι πολιτικοί παράγοντες της πόλης εξέδωσαν ανακοίνωση, καταγγέλλοντας την πρόσφατη Τουρκική κλιμάκωση και τις επιθέσεις σε ασφαλείς περιοχές στη βορειοανατολική Συρία.


«Ο Τουρκικός στρατός κατοχής συνεχίζει να επιτίθεται σε διάφορες περιοχές του εδάφους της Συρίας, αφήνοντας θύματα δεκάδες αθώους αμάχους και στοχεύοντας υποδομές όπως σταθμούς παραγωγής ενέργειας και νοσοκομεία στο Kobani και τις περιοχές Dirk και Al-Makman στην επαρχία Deir Ezzor, η οποία απέχει περισσότερα από 70 χιλιόμετρα από τα Τουρκικά σύνορα και σημεία προστασίας στο στρατόπεδο Al-Hawl» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι κάτοικοι της Raqqah και οι πολιτικοί παράγοντες καταδικάζουν τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Τουρκικό κράτος εναντίον των αμάχων μας στη βόρεια και ανατολική Συρία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Επιβεβαιώνουμε ότι οι Τουρκικοί ισχυρισμοί, ο πιο πρόσφατος από τους οποίους ήταν η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι αναληθείς και μη ρεαλιστικοί. Οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν επιχείρημα του Τουρκικού κράτους για να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές και να απειλεί για χερσαία εισβολή σε νέες περιοχές της Συρίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας την υποψία πολλών ότι η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν προβοκάτσια.
 
«Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών να λάβουν αποτρεπτική στάση ώστε να αντιμετωπιστεί η Τουρκική επιθετικότητα, η περιφρόνηση του Τουρκικού κράτους προς τους διεθνείς νόμους και οι συνεχείς απειλές στην πραγματοποίηση στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος της Συρίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Καλούμε όλες τις Εθνικές Δυνάμεις της Συρίας να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του Συριακού εδάφους. Επιπλέον, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει αεροπορικό αποκλεισμό στις περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας. Καλούμε τον λαό μας στη βόρεια και ανατολική Συρία να σταθεί στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενάντια στις δυνάμεις της τυραννίας και του οθωμανικού φασισμού και να προστατεύσει τις περιουσίες του λαού της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των Αράβων, των Κούρδων, των Σύριων, των Κιρκάσιων και των Τουρκμένων, των οποίων το αίμα αποτελούσε θυσία για να ζήσουμε εμείς με αξιοπρέπεια και ελευθερία στη Συρία» καταλήγει η ανακοίνωση των κατοίκων της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Οι Τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν περιοχές της Συρίας μέχρι και 70 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, στοχεύοντας σχολεία, νοσοκομεία, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και υποδομές. Η απειλή για χερσαία εισβολή, που θα έχει ως αποτέλεσμα τα Τουρκικά στρατεύματα να προβούν σε εθνοκάθαρση, μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, καθώς η διεθνής κοινότητα ασχολείται μόνο με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αδιαφορεί για την Τουρκική επίθεση κατά της Συρίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου