Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Την Μέγκαν Μάρκλ θέλουν για Πρόεδρο οι Δημοκρατικοί!!!

Δεν βρίσκουν υποψηφίους οι Δημοκρατικοί, που να μπορούν να κοντράρουν τον Ντόναλντ Τραμπ και ψάχνουν να ανακαλύψουν το οτιδήποτε. Διότι μόνο ως «οτιδήποτε» μπορεί να χαρακτηριστεί η πιθανή υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο της Μέγκαν Μαρκλ ή της Μισέλ Ομπάμα, που όμως δεν ενδιαφέρεται.


Για την προσπάθεια των Δημοκρατικών να πείσουν την Μισέλ Ομπάμα να κατέβει υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024 είχαμε ενημερώσει τους αναγνώστες του CosmoStatus με το άρθρο μας της 1ης Δεκεμβρίου 2021. Διαβάστε το ΕΔΩ. Όμως, η Μισέλ Ομπάμα δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά την πρόταση που της έγινε και έτσι η αναζήτηση για τους Δημοκρατικούς συνεχίζεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Express η σύζυγος του Πρίγκηπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, έχει μπει στο στόχαστρο των «απελπισμένων» Δημοκρατικών, καθώς οι ψηφοφόροι του κόμματος επιθυμούν γυναίκα στην Προεδρία των ΗΠΑ, λες και το ποιος θα γίνει Πρόεδρος έχει να κάνει με το αν είναι άνδρας ή γυναίκα και όχι με το ποιος ή ποια έχει την ικανότητα να ηγηθεί των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστική δημοσκόπηση για την Express που πραγματοποίησε το Democracy Institute της Ουάσιγκτον, το 64% των 1500 Δημοκρατικών ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν, επιθυμεί γυναίκα υποψήφιο.

Η Μέγκαν Μάρκλ, που ζει στην Καλιφόρνια, προηγείται με 27% και ακολουθεί η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις με 25%. Υπενθυμίζεται ότι η Καμάλα Χάρις θεωρείται ανίκανη να ηγηθεί των ΗΠΑ από τους ίδιους τους Δημοκρατικούς και γι’ αυτό αρχικά είχε προταθεί στην Μισέλ Ομπάμα να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία. Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Ακολουθούν με 20% η Χίλαρι Κλίντον, που είχε χάσει τις εκλογές του 2016 από τον Ντόναλντ Τραμπ και η αριστερή Alexandria Ocasio-Cortez. Με 8% κλείνει τη λίστα η Γερουσιαστής από την Μασαχουσέτη Elizabeth Warren, που ανήκει στην φιλελεύθερη αριστερά.

Ο Patrick Basham διευθυντής του Democracy Institute σχολίασε:
«Επιβεβαιώνουμε ότι οι περισσότεροι Δημοκρατικοί επιθυμούν γυναίκα και ίσως να απαιτούν γυναίκα υποψήφιο για το 2024. Έχουμε πει εδώ και μερικά χρόνια ότι αργά ή γρήγορα το Δημοκρατικό κόμμα θα σταματήσει να δίνει το χρίσμα σε ετερόφυλους άνδρες υποψηφίους. Είχαμε πει για την Μισέλ Ομπάμα, αλλά δεν αποτελεί σοβαρή υποψηφιότητα, επειδή δεν εμφανίζεται να παίρνει στα σοβαρά την υποψηφιότητά της. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο των Δημοκρατικών είναι η Μέγκαν Μαρκλ, που συνεχίζει να κάνει κινήσεις και νομίζω πως ταράζει τα νερά με πολλούς τρόπους. Ως νεοεισερχόμενη, δεν έχει δοκιμαστεί και γι’ αυτό δεν έχει αποτύχει σε κάτι ακόμη. Παραμένει μια ισχυρή υποψηφιότητα, εάν επιλέξει να κατέβει».

Η δημοσκόπηση αυτή έγινε μετά από μια άλλη των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου, όπου φαίνεται ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα κερδίσουν τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ σε μια πιθανή επανάληψη των εκλογών του 2020 μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν, ο Τραμπ φαίνεται να λαμβάνει το 49% των ψήφων, ενώ ο Μπάιντεν το 45%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να βρίσκεται στο 6%.

Η αδερφή του Τζο Μπάιντεν, η Βάλερι Μπάιντεν Όουεν, πριν μερικούς μήνες προσκάλεσε την Μέγκαν Μαρκλ να γίνει μέλος των Δημοκρατικών. Η Βάλερι ήταν προϊσταμένη της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν και θεωρεί την Μαρκλ ως «μια καλή υποψήφια για την Προεδρία».

Μέχρι και ο βιογράφος και συγγραφέας Tom Bower, υπεύθυνος για το βιβλίο που δημιούργησε θέμα στο Βρετανικό παλάτι, θεωρεί πως η Μέγκαν «είναι πιθανό να κατέβει για Πρόεδρος».

Ο συγγραφέας της βιογραφίας της Μέγκαν και του Χάρι, Omid Scobie, θεωρεί ότι «η Μέγκαν είναι η ενσάρκωση του Αμερικανικού ονείρου. Μια μέρα ίσως δούμε την Μέγκαν να γίνεται Πρόεδρος».

Η Μέγκαν Μάρκλ έχει κάνει κάποιες δημόσιες εμφανίσεις παίρνοντας θέση για σοβαρά θέματα που απασχολούν τις ΗΠΑ, όπως οι αμβλώσεις και η άδεια μετ’ αποδοχών για τις μητέρες που μόλις έχουν γεννήσει, θέματα που στην Ευρώπη έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες, αλλά στις ΗΠΑ...

Το πρόβλημα με τους αριστερών διαθέσεων Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ βρίσκεται στις αγκυλώσεις τους, στα κολλήματά τους, όπως και στην Ευρώπη. Σώνει και καλά να είναι γυναίκα υποψήφια, να επιβληθεί το τρίτο φύλλο, να μην είναι λευκός ετερόφυλος και άλλα τέτοια κομπλεξικά, που εναντιώνονται στην λογική. Ίσως κάποτε να αντιληφθούν τα λάθη τους και να ασχοληθούν με την σοβαρή πολιτική με την οποία θα πρέπει να ασχολείται μια στρατιωτική και οικονομική υπερδύναμη του διαμετρήματος των ΗΠΑ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου