Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Ο ΟΗΕ ανησυχεί για σύγκρουση Τουρκίας – Ελλάδας

Ο κοιμώμενος και ανίκανος να επιβάλλει την τάξη και το Διεθνές Δίκαιο ΟΗΕ, φαίνεται πως κάτι αντιλήφθηκε και εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.


Δεν ανέφερε όμως ποια χώρα δημιουργεί την ένταση, ποια χώρα αμφισβητεί την κυριαρχία της άλλης, ποια χώρα αμφισβητεί τα σύνορα, ποια χώρα απειλεί με πόλεμο την άλλη σε περίπτωση που αυτή ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της (επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ.), ποια χώρα συνάπτει παράλογες συμφωνίες με άλλες χώρες παραβιάζοντας την κυριαρχία και τα δικαιώματα της άλλης, ποια χώρα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, ποια χώρα ασκεί μπούλινγκ στην άλλη, ποιας χώρας οι πολιτικοί απειλούν την άλλη με εισβολή.

Εχθές Τετάρτη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Farhan Haq, εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που οφείλεται στην «συμφωνία» της Άγκυρας με την κυβέρνηση του Ντμπεϊμπά στην Τρίπολη, για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο θάλασσα.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι ανησυχίες μας. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι χώρες στην ανατολική Μεσόγειο θα μπορούν να εργαστούν παραγωγικά και να συνεργαστούν» είπε ο Farhan Haq σε δημοσιογράφο.

«Ο Γ.Γ. έχει τονίσει την σημασία να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να πυροδοτήσουν την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και έχει επαναλάβει την σημασία της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών» πρόσθεσε και κάλεσε τις δύο χώρες «να ξαναρχίσουν τον παραγωγικό διάλογο ως μέσω μείωσης της έντασης».

Ως πότε άραγε ο ΟΗΕ θα συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος σε σχέση με την Τουρκία, προσβάλλοντας το Διεθνές Δίκαιο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου