Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Βούλγαρος αστυνομικός νεκρός στα σύνορα με την Τουρκία

Ένας Βούλγαρος αστυνομικός έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στα σύνορα Βουλγαρίας – Τουρκίας όταν προσπάθησε να ελέγξει τη ζημιά στο φράχτη που εμποδίζει την διέλευση παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στη Βουλγαρία.


Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Golyam Dervent το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Ivan Demerdzhiev και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Petar Todorov, ο αστυνομικός κατέβηκε από το όχημα για να ελέγξει με τον φακό τον φράκτη. Τότε ακούστηκαν 10 με 15 πυροβολισμοί με αποτέλεσμα ο 30χρονος αστυνομικός να πέσει νεκρός. Ο στρατιώτης που τον συνόδευε τραυματίστηκε, αλλά πρόλαβε να κρυφτεί πίσω από το αυτοκίνητο και γλύτωσε.

Μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας υπάρχει συρματόπλεγμα μήκους 259 χιλιομέτρων που καλύπτει τα σύνορα των δύο χωρών. Όμως, παρατηρούνται φθορές από τους επίδοξους μετανάστες και τα κυκλώματα που τους μεταφέρουν από την Τουρκία στην Ευρώπη.

Το Βουλγαρικό Υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την Τουρκία ότι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Εμείς όμως μπορούμε να εικάσουμε ότι δεν θα γίνει τίποτα, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην υπόθεση να εμπλέκονται η Τουρκική στρατοχωροφυλακή ή ο Τουρκικός στρατός. Στα βίντεο των Ελληνικών Αρχών ασφαλείας έχει καταγραφεί η δράση των Τουρκικών σωμάτων ασφαλείας να μεταφέρουν και να βοηθούν τους παράνομους μετανάστες να εισέλθουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει και αυτή μεγάλη αύξηση στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. Μέσα στο 2022 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 80.000 απόπειρες παράνομης εισόδου, ενώ το 2021 είχαν καταγραφεί 40.000. Μέσα στο 2022 έχουν συλληφθεί 12.700 παράνομοι μετανάστες.

Για την φύλαξη των Βουλγαρικών συνόρων με την Τουρκία 1800 συνοριοφύλακες και 350 στρατιώτες με 40 στρατιωτικά οχήματα.

Εάν οι λαθροδιακινητές άνοιξαν πυρ κατά των Βουλγαρικών σωμάτων ασφαλείας, είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν πυρ και κατά των Ελληνικών σωμάτων ασφαλείας, που νυχθημερόν αποτρέπουν την παραβίαση των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων από τους παράνομους μετανάστες, που πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν και ως εισβολείς.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από Euronews, Turkish Minute και ABC News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου