Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Με αφορμή τα λεγόμενα του Ερντογάν για τη Θράκη

Εχθές, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε συκοφαντίες και ψεύδη κατά της Ελλάδας αναφορικά με την θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, ενώ κάλεσε τους μουσουλμάνους όλου το κόσμου να τα βάλουν με την Ελλάδα!


«Οι άδικες και παράνομες πρακτικές που ασκούνται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζονται κλιμακούμενες. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Τα ιδρύματά τους και η περιουσία τους καταπατώνται. Δεν τους επιτρέπεται να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα. Αρνούνται την ταυτότητα τους. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να μένει θεατής των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα.
Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ισλαμικού κόσμου. Πιστεύω ότι θα δώσετε την απαραίτητη υποστήριξη στην «ΤΔΒΚ», η οποία είναι μέλος παρατηρητής στην Οργάνωσης Τουρκικών Κρατών
» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε σχέση με τις θρησκευτικές ελευθερίες της μειονότητας, ας πληροφορήσει το προξενείο του (αυτό στην Κομοτηνή) τον Τούρκο Πρόεδρο ότι στη Θράκη λειτουργούν 256 τεμένη. Πόσες εκκλησίες λειτουργούν στην Τουρκία; Πόσες εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τζαμιά στην Τουρκία;

Απάντηση στα ψέματα του Τούρκου Προέδρου μπορούν να δώσουν οι εκπαιδευτικοί της Θράκης, όπου καθημερινά αντιλαμβάνονται τον λόγο που μεγάλο ποσοστό (η πλειοψηφία) των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν γνωρίζει καλά Ελληνικά, ή δεν γνωρίζει καθόλου Ελληνικά.

Η απάντηση είναι πως όσοι μειονοτικοί φοιτούν σε μειονοτικό σχολείο, δυστυχώς ΔΕΝ γνωρίζουν στο τέλος καλά Ελληνικά. Γνωρίζουν ελάχιστα, ως καθόλου, καθώς στην πραγματικότητα διδάσκονται συνεχώς την Τουρκική γλώσσα και το Κοράνι! 

Σήμερα υπάρχουν 100 με 120 μειονοτικά σχολεία στη Θράκη. Πόσα Ελληνικά σχολεία υπάρχουν στην Τουρκία;

Κάποιες φορές, απόφοιτοι μειονοτικών σχολείων φοιτούν σε ΕΠΑΛ και οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν πως χρειάζονται διερμηνέα για να συνεννοηθούν μαζί τους! Δεν υπερβάλλουμε. Ρωτήστε τους εκπαιδευτικούς της Ροδόπης και της Ξάνθης. Υπάρχουν και περιπτώσεις στον Έβρο, αλλά είναι λιγότερες.

Η πλειοψηφία όμως των μουσουλμάνων, που φοιτά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θράκης, δυστυχώς ΔΕΝ γνωρίζει Ελληνικά, ως όφειλε, καθώς είναι πολίτες της Ελλάδας, γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, από γονείς και παππούδες Έλληνες πολίτες και θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Ελλάδα.

Ας μην απορούν κάποιοι για τον λόγο που οι περισσότεροι μειονοτικοί αδυνατούν να βρουν δουλειά: αφού ΔΕΝ ξέρουν Ελληνικά και … αρνούνται να μάθουν!

Το μεγάλο λάθος της Ελλάδας είναι ότι αναγκάζει τους Πομάκους να φοιτούν σε μειονοτικά σχολεία και να διδάσκονται Τουρκικά, επειδή είναι μουσουλμάνοι. Οι ίδιοι φωνάζουν πως είναι Έλληνες και ουδεμία σχέση έχουν με την Τουρκία, ενώ ΔΕΝ μιλάνε Τουρκικά.

Το ίδιο λάθος γίνεται και με τους μουσουλμάνους Ρομά (τσιγκάνους) της Θράκης. Ουδεμία σχέση έχουν με την Τουρκία. Γιατί το Ελληνικό κράτος τους υποχρεώνει, πολλές φορές, να φοιτούν στα μειονοτικά σχολεία, να διδάσκονται Τουρκικά και το Κοράνι και να βγαίνουν ουσιαστικά αγράμματοι;

Ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί ΣΟΒΑΡΑ με το θέμα της σωστής εκπαίδευσης όλων των μουσουλμάνων της Θράκης;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου