Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Νέες επιθετικές και παράλογες τοποθετήσεις των Τούρκων

Τα τελευταία χρόνια η Τουρκική ρητορική έχει κυριολεκτικά ξεφύγει. Δεν υπάρχει διπλωματική γλώσσα, δεν υπάρχει ευγένεια. Αυτό που υπάρχει καθημερινά, είναι απειλές, παραλογισμός και επίθεση κατά οποιουδήποτε θεωρείται ότι στέκεται μπροστά στις νέο-οθωμανικές απόψεις των κυβερνόντων.


Ας δούμε τα σημερινά παραληρήματα και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους Χουλουσί Ακάρ, Ιμπραήμ Καλίν και Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, όπως και των Κυπρίων αδελφών μας και όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο.
Με έναν ανεξήγητο τρόπο, οι Έλληνες γείτονες μας, κυρίως συγκεκριμένοι πολιτικοί και αυτό πρέπει να το τονίσω, με έναν πόθο για εξοπλιστικά προγράμματα προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να πλήξουν την ειρήνη και την σταθερότητα μεταξύ των δυο χωρών. Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου αλλά δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας
» είπε ο ... φιλειρηνιστής Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Δυστυχώς, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα, σαμποτάρουν και καταστρέφουν το έργο μας για ειρήνη και τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας, στις δικές τους εσωτερικές συγκρούσεις» πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ, υπερασπιζόμενος τα... δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελλήνων!

Παραποιώντας την Ιστορία και με περισσό θράσος, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε για την εισβολή στην Κύπρο ότι μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση αποκαταστάθηκε η ειρήνη και η ηρεμία στο νησί και όλοι απέκτησαν άνεση, ειρήνη και ασφάλεια» ενώ πριν από την εισβολή «δεν υπήρχε όριο στις σφαγές».
Αλήθεια, ποιος έσφαζε ποιον κ. Ακάρ;

Το δεξί χέρι του Ταγίπ Ερντογάν, ο υποτιθέμενος διπλωμάτης των ήπιων τόνων Ιμπραήμ Καλίν, είπε για τα Ελληνοτουρκικά:
«Τα αντίθετα βήματα δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Δίνουμε απάντηση σε αυτά. Η Τουρκία δεν παραμένει δίχως αντίδραση. Δηλαδή όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας. Όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής. Στο τέλος δεν κερδίζει από αυτό η Ελλάδα. Αν η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική «υπέρβασης» εναντίον της Τουρκίας πάνω σε ένα άλλο «μεγάλο κύμα», να γνωρίζει ότι αυτό το μεγάλο κύμα δεν θα συνεχίζει για πάντα. Τα κύματα έρχονται και φεύγουν. Τι θα κάνει αν το κύμα αυτό πάει πίσω ή όταν δεν θα υπάρχει κύμα; Τι θα κάνει όταν βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία; Δεν χρειάζεται όλο αυτό, αυτό λέμε πάντα.
Προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέψτε μου να τις κατονομάσω, ειδικά τη Γαλλία... Η έκκλησή μας προς αυτές είναι η εξής: Μην ενθαρρύνετε την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση με την οποία θα εκμεταλλευτεί αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει επίσης (οι χώρες αυτές) να συμβουλεύουν και να συστήνουν στην Ελλάδα ό,τι ορίζει η κοινή λογική προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι θα επωφεληθούμε από κάτι τέτοιο
».

Ενοχλήθηκε ο Ιμπραήμ Καλίν, επειδή η Γαλλία συντάσσεται με το Δίκαιο και τη Λογική και όχι με το παράλογο και την πειρατεία!

«Το γεγονός ότι χώρες που έρχονται από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και βρίσκονται κοντά στα σύνορά μας αντιτίθενται στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και προστατεύουν το PKK/YPG δεν είναι παρά άδικο και παράνομο. Δεν θα ακούσουμε και δεν θα μάθουμε τίποτα από χώρες που δεν συμμορφώνονται με τις διμερείς συμφωνίες που λένε ότι θα απομακρυνθούν από τις περιοχές, όπου φωλιάζει η τρομοκρατική οργάνωση και μετά καταπίνουν αυτήν την υπόσχεση. Ο λύκος έχει χοντρό λαιμό γιατί κοιτάζει τη δουλειά του από τη δική του σκοπιά. Αυτό το πάχος σημαίνει εμπιστοσύνη στο φίλο και φόβος στον εχθρό. Είμαστε ικανοί να κόψουμε μόνοι μας τον ομφάλιο λώρο μας» είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απειλώντας εχθρούς και συμμάχους που δεν βοηθούν την Τουρκία να διαπράξει εθνοκάθαρση κατά των Κούρδων.

Η ρητορική μίσους των Τούρκων πολιτικών είναι μάλλον ανάξια απάντησης. Όταν όμως οι ξένοι ακούνε καθημερινά τα Τουρκικά ψέματα, στο τέλος θα τα πιστέψουν. Χρειάζεται συνεχής ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά και των ξένων κυβερνήσεων για την πραγματικότητα, για τα ψέματα, για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για το τι εστί Τουρκία. Και επιτέλους, επιβολή κυρώσεων. Μπορεί οι κυρώσεις να μην είναι αυτοσκοπός, όπως είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι όμως πλέον αναγκαίες και επιβεβλημένες!

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου