Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ερντογάν: θα υπάρξει και χερσαία επιχείρηση

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ουσιαστικά προανήγγειλε την διεξαγωγή και χερσαίας επιχείρησης κατά των Κούρδων της Συρίας και του Ιράκ.


Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι σκοπός της επιχείρησης Γαμψό Ξίφος είναι η εξάλειψη της τρομοκρατίας από τα σύνορα της Τουρκίας του.

Κατά την επιχείρηση χτυπήθηκαν 45 στόχοι σε βάθος 140 χιλιομέτρων στο βόρειο Ιράκ και 44 στόχοι σε βάθος 20 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία.

«Πρώτα απ’ όλα, η επιχείρηση στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία δεν είναι μια επιχείρηση που έγινε τυχαία. Όπως έχουμε πει, όποιος ενοχλεί τη χώρα μας, τη γη μας, θα πληρώσει το τίμημα. Υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις στα νότιά μας που σχεδιάζουν πολλές επιθέσεις ή πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις και αποτελούν απειλή (για την Τουρκία). Δεν πρόκειται για περιορισμένη αεροπορική επίθεση» είπε ο Ερντογάν κατά το ταξίδι επιστροφής του από το Κατάρ, μέσα στο αεροπλάνο, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Τα λεγόμενα του Ερντογάν θεωρούνται ως αναγγελία χερσαίας επιχείρησης στη Συρία και ίσως στο Ιράκ, κατά των Κούρδων, που η Τουρκία θεωρεί συλλήβδην τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν είπε ότι περίπου 70 αεροσκάφη και οπλισμένα drone συμμετείχαν στην στρατιωτική επιχείρηση. Για την νυχτερινή Τουρκική επίθεση κατά των Κούρδων της Συρίας και του Ιράν διαβάστε στο άρθρο του Cosmostatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι έδρασαν «μια νύχτα ξαφνικά» σε Συρία και Ιράκ

Και Ιρανικοί πύραυλοι κατά των Κούρδων

Απάντησαν οι Κούρδοι: 5 πύραυλοι κατά της Τουρκίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου