Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Gatestone Institute: χρησιμοποιεί χημικά όπλα κατά των Κούρδων η Τουρκία;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα κατά των Κούρδων. Μέχρι και για προμήθεια χημικών όπλων στο Ισλαμικό Κράτος είχε κατηγορηθεί πριν χρόνια η Τουρκία, καθώς είχαν βρεθεί πρώτες ύλες για κατασκευή χημικών όπλων που προέρχονταν από την Τουρκία, σε κρησφύγετα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.


Οι κινήσεις της Τουρκίας είναι γενικά ύποπτες σε ό,τι κι αν κάνει. Ειδικά όταν αφορά στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων εντός Τουρκίας, αλλά και εκτός Τουρκίας, στο Ιράκ και τη Συρία.

Το Gatestone Institute δημοσίευσε άρθρο που αφορά τις τελευταίες κατηγορίες κατά της Τουρκίας για χρήση χημικών όπλων κατά των Κούρδων. Στις 18 Οκτωβρίου το Κουρδικό Firat News Agency (ANF) είχε δημοσιεύσει βίντεο που έδειχνε μαχητές του ΡΚΚ να υποφέρουν μετά από επίθεση της Τουρκίας με απαγορευμένα χημικά όπλα. Η επίθεση είχε γίνει στο έδαφος του Ιράκ. Οι δύο Κούρδοι μαχητές, τελικά έχασαν τη ζωή τους.

Οι στρατιωτική πτέρυγα του ΡΚΚ υποστηρίζει ότι 17 μέλη του έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις των Τούρκων με χημικά όπλα. Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι ο Τουρκικός στρατός έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένα όπλα τουλάχιστον 2.476 φορές τους τελευταίους 6 μήνες, σε επιχειρήσεις κατά των Κούρδων.

Η ερώτηση που θέτει είναι το Gatestone Institute η εξής: εάν ο Τουρκικός στρατός δεν χρησιμοποιεί χημικά όπλα, γιατί η Τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε μια ανεξάρτητη επιτροπή να ερευνήσει τις καταγγελίες;

Η απάντηση που θα δώσουμε εμείς, είναι για τον ίδιο λόγο που η Τουρκία αρνείται τις νηοψίες στα πλοία της στη Μεσόγειο θάλασσα από πλοία του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια της επιχείρησης IRINI και δημιουργεί διπλωματικά επεισόδια κατά των Γάλλων, των Γερμανών, των Ιταλών και φυσικά των Ελλήνων, που προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ύποπτα φορτηγά πλοία (με σημαία Τουρκίας) παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη.

Το Gatestone Institute αναφέρει ότι οι Τούρκοι εισαγγελείς δεν έχουν διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας για την κατηγορία της χρήσης χημικών όπλων από τον Τουρκικό στρατό. Αντίθετα, διέταξαν την δίωξη αυτών που ζητούν να γίνει έρευνα!

Η κυβέρνηση της Τουρκία νομικά είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τους Κούρδους, όπως όλους τους άλλους πολίτες της. Όμως χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να τους καταπιέζει, ενώ κατηγορεί όλους τους Κούρδους ως «τρομοκράτες» και «εγκληματίες».

Το τυραννικό πολιτικό περιβάλλον στην Τουρκία δεν επιτρέπει σε κανέναν διαφωνούντα (ιδιαίτερα στους Κούρδους) να αναπνέουν ελεύθερα. Οι διεθνείς οργανισμοί και οι κυβερνήσεις θα πρέπει επειγόντως να σταματήσουν να αγνοούν τους Κούρδους και να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία, καταλήγει το Gatestone Institute.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου