Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των Αμερικανικών εκλογών για τον Ελληνισμό

Οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν τις εκλογές για την Βουλή, αλλά η Γερουσία δεν έχει ακόμη κριθεί. Στη Γερουσία το αποτέλεσμα μέχρις στιγμής είναι 50 - 50. Το ευτύχημα είναι πως οι Ελληνικής καταγωγής και οι φιλέλληνες υποψήφιοι εκλέχθηκαν, ενώ δεν εκλέχθηκε στην Πενσυλβανία ο εκλεκτός του Ερντογάν και του Τραμπ.


Η πιο σημαντική έδρα ήταν αυτή της Πενσυλβανίας, καθώς υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς και εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν ο Τούρκος υπήκοος  Δρ Μεμέτ Οζ, τον οποίο υποστήριζε και ο Ταγίπ Ερντογάν. Τελικά, η έδρα ευτυχώς κατέληξε στον Δημοκρατικό Τζον Φέττερμαν με περίπου 130.000 ψήφους διαφορά. Ο Φέττερμαν θεωρείται υποστηρικτής της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εκτός από τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, στην Βουλή εκλέχθηκε και ο γιος του, Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, που εκπροσωπεί την 8η περιφέρεια της Νέας Ιερσέης.

Στη Βουλή θα είναι ακόμα ένας φίλος της Ελλάδας, ο Δημοκρατικός Φρανκ Παλόν, βουλευτής για την πολιτεία της Νέας Ιερσέης.

Επίσης στη Φλόριντα εκλέχθηκε ο Ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης, ο οποίος ηγείται των φιλελλήνων νομοθετών του Κόμματος.

Για το Κογκρέσο εξελέγη και ο Κρις Πάππας, Δημοκρατικός από το Νιου Χάμσαϊρ, αρχιτέκτονας της τροπολογίας για τα F-16 της Τουρκίας.

Επίσης με τους Ρεπουμπλικανούς εκλέχθηκε και η Νικόλ Μαλλιωτάκη από τη Νέα Υόρκη.

H Ντίνα Τάιτους από τη Νεβάδα, πιθανότατα κερδίζει με τους Δημοκρατικούς. Η Τάιτους ανήκει στους λεγόμενους φιλέλληνες της Αμερικανικής Βουλής.

Επανεκλέχθηκε και ο Τζον Σαρμπάνης στο Μέριλαντ, με τους Δημοκρατικούς.

Για το Ιλινόι, εκλέχθηκε στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών ο Αλέξι Γιαννούλας.

Η έδρα στην 4η περιφέρεια του Όργκον είναι ακόμη ανοιχτή, με τον Δημοκρατικό Άλεκ Σκαρλάτο να βρίσκεται δεύτερος έχοντας καταμετρηθεί το 73% των ψήφων.

Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα των ΗΠΑ που ενδιαφέρουν τον Ελληνισμό. Ας ελπίσουμε πως αύριο θα μπορέσουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας μέσω της εκλογής όλων των Ελληνικής καταγωγής και φιλελλήνων εκπροσώπων στην Γερουσία και το Κογκρέσο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου