Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Η Τουρκία ζει στο 1453 και όχι στο 2021

Η απίστευτη αναχρονιστική, εμπρηστική, προκλητική και προσβλητική ρητορική που ακολουθεί ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών του, θα έπρεπε να απασχολήσουν έντονα την Ευρωπαϊκή δήθεν Ένωση, η οποία κάνει πως δεν ακούει τις αναχρονιστικές, εμπρηστικές, προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων κατά κρατών μελών της Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης.


Ο Τούρκος Πρόεδρος απέδειξε το κόμπλεξ κατωτερότητας που τον διακρίνει έναντι της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι ο ίδιος και η Τουρκία ζουν σε άλλον αιώνα, με άλλα ήθη, που δεν συνάδουν με τον πολιτισμένο κόσμο του 21 αιώνα, καθώς αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 και στην βεβήλωση της Χριστιανικής Εκκλησίας της Αγίας σε Σοφίας, με την μετατροπή της σε τζαμί.

«Υπάρχει η πίστη μας και η ενότητά μας στον αγώνα. Γι’ αυτό και η άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 είναι ένα σημαντικό σημείο καμπής. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη αξία για εμάς το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας και πάλι ως τζαμί που είναι η απόδειξη της άλωσης» είπε Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ο θρασύς Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωνε και πάλι πως υπάρχει θέμα με την κυριαρχία των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, επειδή η Ελλάδα αναπτύσσει πάνω σε αυτά στρατό.

«Στις σχέσεις μας με την Ελλάδα δεν δείξαμε ανοχή στις εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο, σε σημαντικά ζητήματα όπως στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Επίσης με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ καταγράψαμε πως σε περίπτωση παραβίασης του καθεστώτος της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, τότε τονίσαμε πως είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους. … Οι προσπάθειες του Πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του Υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για ην ειρήνη και τη σταθερότητα. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο θρασύς κ. Τσαβούσογλου, θέλει να αφαιρέσει από τη Ελλάδα το δικαίωμα για αυτοάμυνα στην επιθετική πολιτική που ασκεί ο ίδιος για λογαριασμό της Τουρκίας, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως ταραξία, ενώ η Τουρκία είναι αυτή που δεν αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο και είναι αυτή που απειλεί τα Ελληνικά νησιά με τον τεράστιο αποβατικό της στόλο και την Στρατιά του Αιγαίου.

Τα όρια ξεπεράστηκαν, η υπομονή εξαντλήθηκε. Έφτασε η ώρα, η Ελλάδα και η Κύπρος να απαιτήσουν την επιβολή σημαντικών κυρώσεων στην Τουρκία, λόγω της ρητορικής και των πράξεών της. Κυρώσεις πραγματικές, που θα πονέσουν. Εάν η Ευρωπαϊκή δήθεν Ένωση αρνηθεί και πάλι, τότε ή Ελλάδα θα πρέπει να κλείσει τα σύνορά της στα Τουρκικά φορτηγά αυτοκίνητα, όπως και τον εναέριο χώρο της στα Τουρκικά αεροσκάφη.

Τότε θα δούμε, ποιος θα πονέσει περισσότερο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου