Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Απίθανη η αποστολή Βρετανών στρατιωτών στην Ουκρανία

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε πως είναι απίθανο να σταλούν Βρετανοί στρατιώτες στην Ουκρανία σε περίπτωση Ρωσικής εισβολής.

Σε κοινό ανακοινωθέν του Βρετανού Υπουργού Άμυνας Ben Wallace και του Ουκρανού ομολόγου του Oleksii Yuriyovych Reznikov, αναφέρεται ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται δίπλα στον λαό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να τον υποστηρίζει».

Ο Βρετανός Υπουργός δήλωσε στον Spectator ότι η Ουκρανία «δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και επομένως είναι απίθανο για τον οποιονδήποτε να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία και να προκαλέσει τη Ρωσία» αναφέρεται σε δημοσίευμα του Euronews.

«Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Οι Ουκρανοί το γνωρίζουν» πρόσθεσε ο Μπεν Γουάλας, εξηγώντας πως αντί της αποστολής στρατού μπορούν να υπάρξουν σημαντικότερες κυρώσει που θα διαρκέσουν πολύ καιρό.

Τον Νοέμβριο, η Ουκρανία υποστήριξε ότι 90.000 Ρώσοι στρατιώτες και βαρύς εξοπλισμός αναπτύχθηκε κοντά στην Ουκρανία (σε απόσταση 260 χιλιομέτρων), εκφράζοντας φόβους για Ρωσική εισβολή.

«Η Ρωσία διατηρεί στρατιωτική παρουσία εντός της επικράτειά της όπου το κρίνει απαραίτητο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

Πριν λίγες ημέρες η Μόσχα παρουσίασε σχέδιο αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία, αναφέροντας και τις επιθυμίες της Μόσχας σε σχέση με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ. 
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Εχθές, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει με τη δημιουργία δικών της απειλών, εάν το ΝΑΤΟ απορρίψει τις Ρωσικές προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας. 
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου