Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Πρόκληση του θρησκευτικού αισθήματος των Χριστιανών

Ο πρεσβευτής της LGBT κοινότητας στην ΕΕ και ακτιβιστής LGBT Riccardo Simonetti φωτογραφήθηκε ως Παναγία που κρατά τον Χριστό, για το εξώφυλλο Γερμανικού περιοδικού ανάλογου προσανατολισμού για το τεύχος Δεκεμβρίου.

Οι επικριτές των φωτογραφιών, υποστηρίζουν ότι το περιοδικό κάνει τα πάντα για να κοροϊδέψει τους χριστιανούς στην πιο ιερή στιγμή του έτους, τα Χριστούγεννα. 

Σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους, που είναι γνωστό ότι σκοτώνουν όσους κοροϊδεύουν τον προφήτη Μωάμεθ, θυμηθείτε τις συνέβη με τα σκίτσα του Γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo για τον Μωάμεθ, το Γερμανικό Siegessaule Magazin ημοσίευσε τις φωτογραφίες γνωρίζοντας ότι οι Χριστιανοί τείνουν μόνο να διαμαρτύρονται και δεν αντιδρούν με βία στις θρησκευτικές προσβολές που δέχονται.

Στις επίμαχες φωτογραφίες ο Riccardo Simonetti έχει μακριά μαλλιά και μούσι και φοράει  λευκή ρόμπα με μπλε πέπλο που καλύπτει το κεφάλι του. Κρατάει μια κούκλα που αντιπροσωπεύει τον νεογέννητο Χριστό και ο ίδιος παριστάνει ξεκάθαρα την Παναγία.

Σε άλλη φωτογραφία του περιοδικού, ο Riccardo Simonetti εμφανίζεται με έναν άλλο άνδρα, με τη φωτογραφία να συμβολίζει μια γκέι εκδοχή της Αγίας Οικογένειας.

«Αν αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο Ιησούς δεν ήταν λευκός, θα μπορούσαμε επίσης να πιστέψουμε ότι η Παναγία είχε γένια. Γιατί όχι;» έγραψε ο Riccardo Simonetti στο Facebook.

Άραγε, ο Riccardo Simonetti και το περιοδικό Siegessaule Magazin θα είχαν το θάρρος και το θράσος να παρουσιάσουν την τρανς εκδοχή του προφήτη Μωάμεθ και να προκαλέσουν τα αισθήματα των Μουσουλμάνων, όπως προκαλούν τα αισθήματα των Χριστιανών;

Είναι βέβαιο ότι εάν ο Μωάμεθ απεικονιζόταν με παρόμοιο τρόπο, οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, θα κατέβαιναν στους δρόμους και θα διαμαρτύρονταν απαιτώντας τα κεφάλια των υπευθύνων.

«Αλλά μισούν τους Χριστιανούς και ταυτόχρονα φοβούνται και σέβονται τους Μουσουλμάνους, οπότε αυτό δεν θα συμβεί ποτέ» έγραψε ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων.

Κάποιοι ζήτησαν να εκδιωχθεί ο Simonetti από τη θέση του πρεσβευτή της LGBT κοινότητας στην ΕΕ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Riccardo Simonetti, επιλέχθηκε για τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2021. Ποιος τον επέλεξε;

Μήπως υπάρχουν όρια στο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει κάποιος; 

Αποτελεί προσβολή θρησκείας η πράξη του Riccardo Simonetti και του περιοδικού;

Γιατί η λαλίστατη και κατά τα άλλα «ευαίσθητη» ΕΕ σε θρησκευτικά θέματα, δεν έχει τολμήσει να κατακρίνει τις φωτογραφίες που πληγώνουν τα θρησκευτικά αισθήματα 2,5 δισεκατομμυρίων Χριστιανών; 

Τελικά αποδεικνύεται ότι οι δήθεν ευαίσθητοι για θέματα θρησκειών διακατέχονται από μίσος κατά του Χριστιανισμού και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα θρησκευτικά δικαιώματα όλων των πιστών όλων των θρησκειών.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου