Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Υποψήφια Πρόεδρος η Μισέλ Ομπάμα το 2024;

Η κουβέντα για το ποιος ή ποια θα διαδεχτεί τον Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει και οι προβλέψεις δείχνουν την Μισέλ Ομπάμα.

Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ήδη 82 ετών, κάτι που τον καθιστά «ανίκανο» να προσπαθήσει να επανεκλεγεί ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ειδικά μετά από τις εμφανίσεις του και τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις. 

Η φυσική διαδοχή, θα ήταν η Αντιπρόεδρός του, η πολυδιαφημισμένη Κάμαλα Χάρις, για να αναλάβει το Δημοκρατικό Κόμμα και να το οδηγήσει σε μια νέα νίκη και να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όμως, η δημοτικότητα της Κάμαλα Χάρις βρίσκεται μόλις στο 28% των δημοσκοπήσεων, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να θεωρούν πως είναι «καμένο χαρτί» για την Προεδρική κούρσα.

Όπως γράφει ο Robert Bridge, οι ομιλίες της Κάμαλα Χάρις αποτελούν το απόλυτο τίποτα, αποκαλύπτουν όχι μόνο την εμφανή έλλειψη γοητείας και προσωπικότητας, αλλά και την έλλειψη ευφυΐας, την οποία συγκρίνει με εκείνη ενός μικρού παιδιού.

Οι Δημοκρατικοί δεν θα υποστηρίξουν την προεδρική υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, όπως δεν την υποστήριξαν το 2019. Ο μόνος λόγος που θεωρείται πιθανή υποψήφια για το 2024 είναι για να σώσει την αξιοπρέπειά της, αλλά και του κόμματός της που τόσο κοντόφθαλμα τη συνδύασε με τον Τζο Μπάιντεν, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Robert Bridge.

Στο σημείο αυτό εμφανίζεται για τους Δημοκρατικούς η Μισέλ Ομπάμα για να αποτελέσει το αντίπαλον δέος στους Ρεπουμπλικανούς Ντόναλντ Τράμπ ή Μάικ Πομπέο.

Η επιλογή της Μισέλ Ομπάμα μπορεί να μην είναι κακή, αλλά δείχνει την έλλειψη προσωπικοτήτων στους Δημοκρατικούς και το πόσο κακή ήταν η επιλογή της Καμάλα Χάρις για αντιπρόεδρος του γηραιού Τζο Μπάιντεν.

Η Μισέλ Ομπάμα έχει τη χάρη και τη γοητεία για να πάει καλά στις εκλογές, όπως ακριβώς είχε ο Ντόναλντ Τραμπ. Αν και η Μισέλ έχει μικρή εμπειρία από πολιτική, ήταν κοντά στον άνδρα της ως Πρώτη Κυρία και καταλαβαίνει από πολιτική. Μπορεί να αρνείται ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά ίσως εξασκείται κρυφά στις πολιτικές συζητήσεις και στην τέχνη των σκληρών απαντήσεων, ειδικά για την περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου